Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:725084
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.12.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Izmantotā literatūra    2
  Ģimenes raksturojums    3
  Sešgadīgā Mārča raksturojums    4
  Prakses dienasgrāmata    7
  1.diena    7
  2.diena    8
  3.diena, 4.diena    9
  5.diena    10
  6.diena, 7.diena    11
  8.diena    12
  9.diena, 10.diena    13
  Sarunas ar vecākiem. Situācijas    14
  Tests    16
  Tests par dabu    18
  Prakses analīze    19
Darba fragmentsAizvērt

Katram ģimenē ir tēvs un māte, vai tēvs vai māte. Parasti ģimenes galva ir tēvs, taču ģimenēs, kurās nav tēva (dažādu iemeslu dēļ), ģimenes galvas lomu – tēva lomu, pilda mammas.
Ģimenē svarīgākais ir bērns. Katrs bērns katru no saviem vecākiem uztver savādāk. Vienam mīļāka ir mamma, citam – tētis.
Mārča ģimenē dzīvo seši cilvēki. Mamma- Dace ir mājsaimniece un rūpējas par ģimenes labklājību. Tētis – Andis strādā celtniecībā. Vēl ģimenē aug divi dēli. Dāvis – 9 gadi un Mārcis 6 gadi, kā arī divas meitas. Ancei ir 2 gadi un Enija ir 1 gads. Dāvis mācās 3. klasē un Mārcis apmeklē pirmskolu. Abas meitenes katru dienu pavada mājās ar mammu. Bērni savā starpā ir draudzīgi. Neiztiek arī bez nesaskaņām, kuras vecāki ļauj atrisināt bērniem pašiem. Nesaskaņas parasti rodas lielo brāļu starpā. Par mazajām māsiņām, ļoti patīk rūpēties Dāvim. Viņam ļoti patīk mazāki bērni. Mārcis ar māsiņām īpaši nevēlas spēlēties. Mārča lielākā sirdslieta ir automašīnas un viss, kas saistīts ar tām.
Novērojot ģimeni, katrs var pamanīt, ka šeit valda mierīga, saticīga gaisotne, savstarpēja uzticība un izpalīdzība. Vecāki par saviem bērniem rūpējas no visas sirds. Rūpējas par bērniem un viņu interesēm.
Ģimene bieži laiku pavada kopā. Visus brīvos mirklīšus un brīvdienas. Visvairāk laiku ar bērniem pavada mamma, jo tētis strādā. Daudz laika tiek pavadīts ārpus mājas. Tiek apmeklēti dažādi pasākumi, interesantas vietas, parki, dārzi, kā arī muzeji. Nedēļas nogalēs un citās brīvdienās atpūtai pievienojas arī tētis.
Ģimene bieži dodas uz laukiem. Tas ir viens no galvenajiem veidiem, kā pavadīt brīvo laiku. Laukos var peldēt, makšķerēt, kāpelēt pa kokiem, kas pilsētā nav iespējams. Pat ogu lasīšanu ģimene prot pārvērst par interesantu, rotaļīgu atpūtu.
Ģimenē ir arī tradīcijas. Strazdiņu ģimene atzīmē dzimšanas dienas, vārda dienas, kā arī visus pārējos Latvijas tradicionālos svētkus. Bērniem tiek rīkotas ballītes, nekad netiek aizmirsta Mātes diena. Svētki tiek svinēti dažādi. Parasti mājās. Bet ir tradicionāli svētki, kuri katru gadu tiek svinēti laukos. Piemēram, Ziemassvētki, Lieldienas un Līgo…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1161141
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties