Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:984377
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.06.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

3.2.2202.gada 1.oktobrī pieņemtais ūdens apsaimniekošanas likums nosaka, ka ūdens resursu apsaimniekošanu Latvijā realizē 4 upju baseinu apgabalos – Daugavas, Ventas, Lielupes un Gaujas (ietilpst arī Salaca) upju baseinu apgabalos. Upju baseinu apgabalu sīkākā saimniekošanas vienība ir ūdensobjekts, kas ir pēc vides apstākļiem vienādi, bioloģiskajām īpašībām un kvalitātes viendabīgi ūdeņi. Lai varētu veikt ūdeņu dalījumu ūdensobjektos, katrai Es dalībvalstij pēc direktīvā noteiktas metodikas un atbilstoši valsts dabas un klimatiskajiem apstākļiem vispirms jāizstrādā ūdeņu tipoloģija. Latvijā ir izdalīti 6 upju tipi, 10 ezeru tipi, 1pārejas ūdeņu tips un 4piekrastesūdeņu tipi. Latvijā kopumā ir izdalīti 176 upju, 250 ezeru, 3ārejas ūdeņu, 6 piekrastes un 23 pazemes ūdeņu ūdensobjekti, kā arī 34 stipri pārveidoti ūdensobjekti. Par stipri pārveidotiem sauc tādus virszemes ūdensobjektus, kuru hidroloģiskās vai morfoloģiskās īpašības cilvēka darbības rezultātā ir būtiski mainījušās.
3.3. Kopš Ūdeņu struktūrdirektīvas pieņemšanas- ir izdalīti upju baseinu apgabali, ir izstrādāta tipoloģija, ir noteikts kādi ir konkrētajām ūdeņu kategorijām atbilstošo ūdeņu stāvoklis cilvēka darbības neskartos apstākļos, t.i., ir noteikti references apstākļi, kas atbilst augstai ekoloģiskai kvalitātei, ir izdalīti ūdensobjekti, ir veikts sākotnējais antropogēno slodžu izvērtējums un vēl daudz kas cits. 2008.gada decembrī sabiedriskai apspriešanai tika atdotas visu 4 upju baseinu apgabalu apsaimniekošanas plānu sākotnējās redakcijas.
2010.gada 22. martā publicēts ziņojums „Upju baseinu apsaimniekošanas plāni un pasākumu programmas” (http://cdr.eionet.europa.eu/lv/eu/wfdart13). Tāpat paredzēta konsultatīvo padomju sastāva pārvēlēšana.
2012.gadā paredzēts nodot Progresa ziņojumu; 2013.gadā- ŪSD 5.panta ziņojums par antropogēno slodžu un ietekmju izvērtējumu un ekonomisko analīzi; 2015.gadā visos ES dalībvalstu Ūdensobjektos jāsasniedz augsts vai labs ūdeņu stāvoklis.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1316010
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties