Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:252256
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.03.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Secinājums:
Mūsu savstarpējā kontaktā ar pacienti mēs cenšamies ievērot autonomijas principu. Pacientei rodas jautājumi par to, kāpēc viņa atrodas slimnīcā un kas ar viņu notiek, kāpēc nepieciešama zāļu ievadīšana, vai ir vajadzīga operācija un kāds būs viņas stāvoklis pēc operācijas?
Ķirurgs ir sniedzis informāciju par to, ka pacientei ir aklās zarnas piedēkļa iekaisums, būs nepieciešama operācija. Ārsts ir paskaidrojis operācijas gaitu. Pacienti arī konsultējis anesteziologs un sniedzis informāciju par narkozi. Mēs pacientei paskaidrojam, ka no sākuma būs nepieciešams ievadīt i/v kaneli. Tas ir vajadzīgs lai ātri un bez sāpēm var atkārtoti ievadīt medikamentus, lai nevajadzētu veikt injekcijas dažādās vietās. Mēs teicām, ka i/v kanelē mēs ievadīsim pretsāpju un prettemperatūras līdzekļus, lai mazinātu sāpes, temperatūru un uzlabotu pacientes stāvokli, gan pirms operācijas, gan pēc tās. Caur i/v kaneli būs arī ievadīts šķīdums, jo paciente dēļ paaugstinātas temperatūras, svīšanas un vemšanas zaudē daudz šķidruma, kas var izprovocēt sāļu disbalansu organismā un radīt citas nopietnas problēmas. Lai atvieglotu viņas stāvokli, kā arī novērstu citas komplikācijas, paciente piekrīt i/v kanceles ievadīšanai, pretsāpju un prettemperatūras līdzekļus , kā arī šķidruma saņemšanai. Paciente sava stāvokļa dēļ ir spiesta atrasties gultā. Viņai rodas jautājums, kādā veidā viņu aprūpēs pirms operācijas. Paciente baidās, ka pēc ievadītā šķidruma daudzuma viņai būs pastiprināta urinācija, bet viņa nevar piecelties no gultas. Paskaidrojam, ka palātā blakus gultai atrodas māsas izsaukuma poga, ja pacientei ir kādas problēmas, ir vēlme apmeklēt tualeti, pēc pogas nospiešanas atnāks māsa un atnesīs viņai šīberi. Būs arī ievērota pacientes intimitāte, jo paciente atradīsies divvietīgā palātā, starp gultām ir atdalīts ar aizskaru. Paciente arī grib gūt informāciju par to, kas viņu aprūpēs pēc operācijas, jo viņai liekas, ka viņa būs bezspēcīga pēc narkozes. Mēs paskaidrojām pacientei, ka pēc operācijas viņa atradīsies intensīvās terapijas palātā trīs stundas novērošanai. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties