Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:349516
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.07.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Tiesu sēdes    4
  Tiesvedības principi un pamattiesības    7
  Kopsavilkums    10
  Izmantoto avotu saraksts    11
Darba fragmentsAizvērt

Ievads
Autors, laika posmā no 2010.gada 15.marta līdz 2010.gada 31.martam, apmeklēja atklātās pirmo instanču tiesu sēdes, kopskaitā - 2 civillietas, 2 krimināllietas Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā un Rīgas Pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā Abrenes ielā 3 un 1 administratīvā lieta Administratīvajā rajona tiesā Rīgā, Antonijas ielā 6.
Prakses galvenie mērķi bija gūt praktisku priekšstatu un iepazīties ar Latvijas Republikas tiesvedības norisēm dzīvē - valsts funkciju atzara - tiesu varas darbību, tās funkcionēšanu, gūt iespaidu par tiesnešu un citu tiesu varas iestāžu darbinieku darbību, dažādu kategoriju lietu izskatīšanu, tādā veidā gūstot vispārīgu priekšstatu par tiesību nozaru dažādajām un specifiskajām iezīmēm.
Mērķu īstenošanai autors tiesu sēdēs veica pierakstus par tiesas procesu, un norises salīdzinājumu ar likuma „Par tiesu varu” un procesuālo likumu normām.
Visās lietās autors klātienē noklausījās gan lietas izskatīšanu, gan spriedumu pasludināšanu un uz katru lietas sēdi autors iepazinās ar attiecīgo normatīvo regulējumu un juridisko literatūru un prakses atskaitē tiek dota norāde uz attiecīgo normatīvo aktu vai atsauce uz literatūras avotu.
Prakses atskaites noslēguma daļā, pēc atsevišķu apmeklēto lietu aprakstiem, autors veicis aprakstu par likumos noteikto 2 tiesvedības principu (pušu līdztiesība un procesuālā ekonomija) un 2 LR Satversmē garantēto indivīdu pamattiesību (tiesības zināt savas tiesības un tiesības uz taisnīgu tiesu) īstenošanu tiesvedības procesos.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1230923
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties