Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:512543
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.06.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Tiesiskā reglamentācīja    4
  Tehniskais aprīkojums    6
  Darba organizēšana un mana piedalīšanās tajā    12
  Secinājumi un priekšlikumi    14
  Pielikumi    15
Darba fragmentsAizvērt

IEVADS


Laika periodā no 2005.gada 28.novembra līdz 2006.gada 6.februārim veicu mācību praksi Liepājas pilsētas Pašvaldības policijas iedzīvotāju dzīvesvietas deklarēšanas nodaļā, kur tiek veiktas darbības, kas saistītas ar iedzīvotāju pierakstīšana noteiktā dzīvesvietā un dzīvesvietas pieraksta anulēšana, deklarēšanās ir domāta, lai valsts un pašvaldības iestādēm noteiktā persona būtu pieejama tiesiskajām attiecībām. Protams, dati par deklarēto dzīvesvietu tiek pielietoti arī statistikas vajadzībās, namu pārvalžu vajadzībās u.c. Liepājas pilsētas Pašvaldības policijas iedzīvotāju dzīvesvietas deklarēšanas nodaļa izsniedz arī lielu daudzumu izziņu, tās ir trīs veidu izziņas „Dzīvesvietas deklarēšanas izziņa”, „izziņa par pēdējo dzīvesvietu” un „izziņa par ģimenes sastāvu” Šis izziņas vajadzīgas, piemēram, lai saņemtu sociālos pabalstus, iegūtu atlaides medikamentu iegādei vai arī lai privatizētu dzīvokli.
Liepājas pilsētas Pašvaldības policijas iedzīvotāju dzīvesvietas deklarēšanas nodaļā iepazinos ar administratīvo lietu virzību un tās pamatotību normatīvajos aktos un veicu tiešā prakses vadītāja uzticētos uzdevumus. Veicu izpēti arī par Liepājas pilsētas Pašvaldības policijas iedzīvotāju dzīvesvietas deklarēšanas nodaļas katra darbinieka pienākumiem, kas deva priekšstatu par visas nodaļas darba organizēšanu.













TIESISKĀ REGLAMENTĀCĪJA

Liepājas pilsētas pašvaldības policijas dzīvesvietas deklarēšanas nodaļas darbību reglamentē sekojoši normatīvie akti:

• 1992. gada lēmums Nr. 257 Par atsevišķu bijušās milicijas funkciju nodošanu pašvaldībām. Šai lēmumā minēts arī par iedzīvotāju migrācijas uzskaites pienākumu un tā nodošanu pašvaldībām. Tādejādi pašvaldībām par pienākumu tiek uzlikts arī, informēt valsts statistikas iestādes, par iedzīvotāju pierakstīšanu un izrakstīšanu no noteiktās dzīvesvietas
• 1992. gada lēmums Nr. 347 Par Municipālās policijas iedzīvotāju pierakstīšanas un izrakstīšanas daļas izveidošanu. Šis lēmums ir balstīts uz augstākminēto lēmumu, šeit jau konkrētāk ir uzlikts pienākums izveidot iedzīvotāju pierakstīšanās un izrakstīšanās daļu, paredzēti divi darbinieki un noteikta juridiskā adrese
• Liepājas pilsētas Pašvaldības policijas Dzīvesvietas deklarēšanas lietu komisijas nolikums Šis nolikums nosaka dzīvesvietas deklarēšanas komisijas vispārīgo kārtību un galvenos darba uzdevumus. Šai lēmumā arī minēts, ka: „LPPP dzīvesvietas deklarēšanas lietu komisijas galvenais uzdevums ir lēmuma pieņemšana par deklarētās dzīvesvietas anulēšanu...”. Respektīvi, visi juridiskie lēmumi ir šīs komisijas kompetencē, tādejādi pāri paliek tikai sistemātisks darbs, ko organizē daļas vadītāja
• 2003.gada lēmums Nr. 261 Par grozījumiem Liepājas pilsētas pašvaldības policijas štatu sarakstā – Ar šo grozījumu tiek pavairotas dzīvesvietas deklarēšanas daļas štatu vienības no divām uz četrām.
• Latvijas Republikas ministru padome lēmums Nr.186 pieņemts 13.04.1993. Par grozījumiem ar Latvijas Republikas Ministru Padomes 1993. gada 12. februāra lēmumu Nr. 76 apstiprinātajos Iedzīvotāju pierakstīšanas un izrakstīšanas noteikumos Latvijas Republikā. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā iedzīvotāji tiek pierakstīti savās dzīvesvietās un izrakstīti, izbraucot uz citu dzīvesvietu. Šeit ir minēti visi iespējamie pierakstīšanās un izrakstīšanās varianti, kā arī definēts kas ir „pierakstīšana” un kas ir „izrakstīšana”
Nākošie trīs likumi ir likumi, uz kuriem pamatojoties, kāds iedzīvotājs tiek pierakstīts vai izrakstīts, tieši uz šiem likumiem tiek balstīta juridiskā argumentācija, kad dzīvesvietas deklarēšanas nodaļa izskata kādu noteiktu lietu vai atbild uz iedzīvotāju iesniegumiem.
• Dzīvesvietas deklarēšanas likums
• Par dzīvojamo telpu īri
• Par dzīvokļa īpašumu
Katram iedzīvotāju dzīvesvietas deklarēšanas nodaļas darbiniekam, darba līgumā minēti savi pienākumi, katrs arī parakstās par darba drošības noteikumu ievērošanu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1193202
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties