Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:736097
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.01.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Grāmatvedības prakse notika no 2009. gada 8. jūnija līdz 5. jūlijam. Par piemērotu prakses vietu izvēlējos SIA „X” restorānu „X”, jo jau līdz šim man bija neliels ieskats no malas šī uzņēmuma grāmatvedības procesos. Šis uzņēmums darbojas sabiedriskās ēdināšanas sfērā. Prakses laikā novēroju cik daudz darba un kādu rūpību prasa grāmatveža darbs.
Prakses sākumā vecākā grāmatvede ieteica man iepazīt uzņēmuma dokumentu klāstu, kā arī iepazīties ar uzņēmuma saimnieciskās darbības veidu. Ar prakses vietu esmu apmierināta, jo grāmatvedes iemācija to, kas man ļoti noderēs grāmatvedības eksāmenā. Grāmatvedības prakse bija laba pieredze, kas noderēs turpmākajā dzīvē.
SIA „X” strādā 2 grāmatvedes. SIA “X” nav liels uzņēmums, bet spēj saviem klientiem piedāvāt ļoti plašu piedāvājumu klāstu, sākot ar maltīti restorānā un beidzot ar izbraukumiem, banketu rīkošanu un apkalpošanu. SIA “X” var apgūt visus grāmatvedības dokumentus, ko es arī izdarīju. Man bija iespēja piedalīties arī inventarizācijā, bija grūti un es redzēju dzīvē, kā atspoguļojas teorija, ko man mācīja universitātē. SIA “X” grāmatvedībā neizmanto datorprogrammu. Pamatlīdzekļu uzskaiti man nelika veikt, tikai skatīties, jo pagaidām vēl nepietiek praktisko zināšanu.
Prakses atskaites izstrādāšanas laikā sapratu, cik interesants un atbildīgs ir grāmatveža darbs. Secināju to, ka grāmatvedība būtībā var sniegt visu nepieciešamo informāciju par uzņēmuma finansu darbību. Tā atspoguļo pagātnes un tagadnes uzņēmuma darbību, un pamatojoties uz faktiskiem datiem uzņēmuma vadītājs var veiksmīgi sastādīt plānu turpmākai uzņēmuma attīstībai.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties