Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:847888
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.10.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    5
1.  A/S DnB NORD Bankas vispārīgais raksturojums un vieta Latvijas banku sistēmā    7
1.1.  A/S DnB NORD Bankas vieta Latvijas banku sistēmā    7
1.2.  A/S DnB NORD Bankas apraksts    12
2.  Praktikantu atlase uz ievadīšana darbā A/S DnB NORD Bankā    15
2.1.  Praktikantu atlase un ievadīšana darbā    15
2.2.  Praktikantu ievadīšana darbā DnB NORD Bankas Operāciju pārvaldē    17
2.3.  SVID analīze    19
  Secinājumi un priekšlikumi    26
  Bibliogrāfiskais saraksts    28
  Pielikums    29
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Izstrādājot prakses atskaiti autore nonāca pie šādiem secinājumiem:
1. Tā kā par A/S DnB NORD Bankas vienīgo akcionāru 2010. gada beigās kļuva Norvēģijas vadošā finanšu grupa DnB NOR, tad DnB NORD Bankas politika ir atkarīga no akcionāra lēmumiem, un 2011. gada rudenī paredzētā DnB NOR un visas DnB NORD grupas nosaukuma un tēla maiņa paredz milzīgas mārketinga aktivitātes un lielas izmaksas.
2. Tā kā DnB NORD Banka ir universālā banka, tad tās produkti būtiski neatšķiras no konkurentu produktiem un tie nav tik diferencēti kā konkurentiem, piemēram, DnB NORD bankai nav izstrādāti produkti studentu mērķa tirgum.
3. Personāla pārvalde reizi 3 mēnešos organizē Integrācijas dienas jaunajiem darbiniekiem un praktikantiem, lai iepazīstinātu viņus ar banku, tās mērķiem un struktūru, taču ne visiem praktikantiem ir iespēja viņas apmeklēt, jo viņu prakse ir īsāka par 3 mēnešiem un iekrīt starp Integrācijas dienām.
4. Tā kā Integrācijas dienas norisinās vienu dienu visas dienas garumā un katras pārvaldes pārstāvim ir dotas 10-15 min, lai pastāstītu pēc iespējas vairāk par savu pārvaldi un atbildētu uz jautājumiem, tad praktikantiem nākas uzņemt milzīgu daudzumu informācijas visas dienas garumā, taču ne visiem smadzenes spēj tik ātri apstrādāt tādu informācijas daudzumu un tuvojoties dienas beigām cilvēks ir noguris un vairs nespēj uzņemt jaunu informāciju.
5. Tā kā Personāla pārvalde nav izstrādājusi speciālas vadlīnijas bankas pārvaldēm par praktikantu ievadīšanu darbā, tad šī procedūra ir atstāta struktūrvienību ziņā. Operāciju pārvaldei pašai arī nav savu vadlīniju par praktikantu ievadīšanu darbā un tā kā Kontu daļas praktikanti netiek sīkāk iepazīstināti ar pārvaldes darbu un neatrodas vienā telpā ar pārvaldi, viņiem nav pilnīgi skaidri pārvaldes mērķi un viņu loma visā pārvaldē.

Balstoties uz veikto pētījumu tika izdarīti sekojoši priekšlikumi:
1. Tā kā personāla pārvaldes rīkotās integrācijas dienas notiek tik reti un ne visiem praktikantiem ir iespēja tās apmeklēt, Operāciju pārvaldei ir jārīko savas integrācijas dienas pārvaldē. Tās ir jārīko februāra sākumā, maija beigās un septembra sākumā, jo tie ir laiki, kad Operāciju pārvaldē praksi uzsāk jauni praktikanti. Šīs integrācijas dienas notiek kādā pārrunu telpā ar prezentāciju, ar praktikantiem runā Operāciju pārvaldes un katras tās daļas vadītājas. Praktikantus iepazīstina īsi ar DnB NORD Banku un viņiem pastāsta par pārvaldes un katras tās daļas mērķiem un funkcijām. Kopā viena šāda integrācijas diena Operāciju pārvaldei izmaksātu apmēram 3,24 cilvēkstundas.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties