Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:994125
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.10.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Informācija par uzņēmumu    4
2.  Uzņēmuma vietas izvēlei un telpām reglamentētās prasības    9
3.  Darba tiesiskās attiecības uzņēmumā    11
4.  Darba aizsardzības organizācija uzņēmumā    15
4.1.  Darba vides riska novērtēšana    16
4.2.  Darba vides iekšējā uzraudzība    21
4.3.  Darba drošības instruktāžas veikšana    21
5.  Ugunsdrošības pasākumu instrukcija    23
  Secinājumi un priekšlikumi    30
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    31
  Pielikumi    32
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienu ekonomiskajos apstākļos Latvijā pastāv liela konkurence tirdzniecības uzņēmumu vidū, īpaši attīstoties lielveikalu tīkliem. Tāpēc pamatoti ir apdraudēta tā iedzīvotāju daļa, kurai daudzus gadus bijušas plašas iespējas realizēt savu pašaudzēto lauksaimniecības produkciju, pašu izgatavotās amatniecības preces. Latvijas Republikas likumdošanā noteikts, ka tikai tirgū var realizēt šāda veida produkciju un preces.
Tirgū, iesniedzot atbilstošu dokumentāciju, ikviena juridiskā vai fiziskā persona var tirgoties, ievērojot Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteiktās prasības. Tādā veidā tirgū darbojas zemnieki, zemnieku saimniecības, lauksaimnieki, amatnieki, individuālā darba veicēji un juridiskās personas.
Šādā vidē savu saimniecisko darbību veic pašvaldības SIA „Ventspils tirgus”. Lai uzņēmuma darbība noritētu atbilstoši Latvijas Republikā pastāvošajai likumdošanai, lai uzņēmums varētu darboties un attīstīties, svarīgs uzdevums ir nodrošināt uzņēmumu ar zinošu darbinieku sastāvu. Lai to veiktu nepieciešams veikt veselu pasākumu plānu. Viens no tādiem ir darba vides radīšana.
Dar­ba vi­de ie­ņem ļo­ti no­zī­mī­gu lo­mu dar­bi­nie­ka dzī­vē, jo lie­lu da­ļu no sa­va dar­ba mū­ža cilvēki pa­va­da dar­bā. Dar­ba vi­de ir dar­ba vie­ta ar vi­siem ta­jā un ap to eso­ša­jiem ap­stāk­ļiem un ris­ka fak­to­riem, kas ie­tek­mē vai var ie­tek­mēt cilvēku dro­šī­bu un ve­se­lī­bu. Tā­dēļ ir sva­rī­gi, lai ša­jā vi­dē dar­bi­nieks jus­tos la­bi, pēc ie­spē­jas ēr­tāk un dro­šāk. La­bā un sa­kār­to­tā dar­ba vi­dē pie­aug dar­ba ra­žī­gums, sa­ma­zi­nās ne­lai­mes ga­dī­ju­mu un arod­sas­lim­ša­nu skaits, dar­bi­nie­ki strā­dā efek­tī­gāk un vi­ņu dar­ba mūžs pa­il­dzi­nās.
Tāpēc prakses darbā aplūkota darba aizsardzības organizēšana konkrētā uzņēmumā - pašvaldības SIA “Ventspils tirgus” (turpmāk tekstā – TIRGUS), kas reorganizācijas rezultātā turpina darbu ne vairs kā pašvaldības bezpeļņas uzņēmums, bet kā pašvaldības sabiedrība ar ierobežotu atbildību.
Dar­bā snieg­tā in­for­mā­ci­ja ap­rak­sta TIRGUS pa­mat­prin­ci­pus dar­ba dro­šī­bas un dar­ba aiz­sar­dzī­bas jo­mā.
De­ta­li­zē­tāk tiek ap­ska­tī­ti tā­di jau­tā­ju­mi kā ris­ka fak­to­ri uz­ņē­mu­mā, ugunsdrošība un elektroietaišu drošība, at­spo­gu­ļo­ta kon­krē­ta dar­ba vie­ta no dar­ba dro­šī­bas vie­dok­ļa.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties