Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:864260
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.01.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 29 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  ZIŅAS PAR PRAKSES VIETU UN LAIKU    3
2.  PRAKSES LAIKĀ VEIKTO UZDEVUMU APRAKSTS    5
2.1.  Atsevišķu uzdevumu analīze    5
2.1.1.  Civiltiesību departamenta darba grupas Civilprocesa likuma grozījumu izstrādei diskusija par advokātu procesu lietās, kas skar bērnu    5
2.1.2.  Juridiskās komisijas sēde par Likumprojekta “Grozījumi Civilprocesa likumā” (Nr. 913/Lp12) izskatīšana pirms trešā lasījuma    7
2.1.4.  Atbilde uz iesniegumu par raksta izņemšanu no interneta portāla    9
3.  INDIVIDUĀLAIS PRAKSES UZDEVUMS    11
  Morālā kaitējuma institūta piemērošanas problemātika – morālais kaitējums pierādāms vai prezumējams    11
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    16
  STUDENTA RAKSTUROJUMS    19
  APLIECINĀJUMS    20
Darba fragmentsAizvērt

4. SECINĀJUMI
1. Prakses laikā Praktikante iepazinās ar Tieslietu ministrijas Civiltiesību departamenta funkcijām, darbības principiem un ikdienas pienākumu izpildi civiltiesisko zinātņu jomā. Tika gūtas daudz jaunas ne vien teorētiskas, bet arī noderīgas praktiskas iemaņas, iepazīstot un līdzdarbojoties galveno Civiltiesību departamenta funkciju realizēšanā, sagatavojot juridisku dokumentu projektus, apmeklējot darba grupas. Veicot uzdevumus saistībā ar juridisku dokumentu sagatavošanu, tika pilnveidotas orientēšanās prasmes tiesību aktos, juridiski pareizi kvalificēt faktus un apstākļus, izprast tiesību aktu jēgu un būtību, pielietot juridiskās tehnikas principus, analizēt un interpretēt tiesību normas, juridiski argumentēt savu viedokli.
2. Pēc aktīvas piedalīšanas CPL DG Praktikante guva ieskatu par advokātu procesa attīstības un pilnveidošanas nepieciešamību. Advokātu process vairumā gadījumu ir visatbilstošākais CPL koncepta mērķim – ātram un efektīvam procesam. Lai arī šī procesa ieviešana CPL DG ietvars izskatītajā gadījumā neatrisinās visas civilprocesa problēmas, tomēr obligāts advokātu process tiesvedību efektivizēs vismaz lietās, kas skar vienu no neaizsargātāko iesaistīto personu interesēm, t.i., bērnu intereses.
3. Būtisku pieredzi Praktikante guva, sagatavojot atbildes uz privātpersonu iesniegumiem. Jāatzīmē, ka atbilžu sniegšana uz šāda veida iesniegumiem prasa ievērojamus laika resursus. Praktikantes ieskatā tomēr ir būtiski sniegt Tieslietu ministrijas viedokli, tieslietu sistēmas skaidrojumu. Prakses atskaitē aprakstītās atbildes uz privātpersonas iesniegumiem pierāda, ka, piemēram, vēršoties Tieslietu ministrijā ir iespējams iegūt, lai arī nesaistošu, tomēr juridiski pamatotu viedokli un analīzi par konkrēto situāciju, kā arī iegūt vērtīgu informāciju par iespējam risinājumiem, kas var būt būtiski tālāko darbību īstenošanai un tiesību apzināšanai.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties