Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:505904
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

5. Izglītības ieguve
Vidējo izglītību apkaimē dzīvojošie var iegūt 77. vidusskolā, kura atrodas Avotu ielas apkaimes centrā – Avotu un Stabu ielas krustojumā. Bet 15. un Ukraiņu vidusskola dot iespēju Rīgā dzīvojošai minoritātēm – krieviem un ukraiņiem priekšmetus apgūt dzimtajā valodā. Netālu no Ziedoņdārza atrodas Speciālā pamatskola, bet pie Čaka ielas – Nedzirdīgo bērnu internātskola, taču Ģertrūdes un Kurbada ielu krustojumā – Humanitārā privātģimnāzija.
Speciālo izglītību var iegūt 3. arodskolā. Apkaimē ir izvietotas LU Filoloģijas un Moderno valodu fakultātes un Latvijas kultūras koledža. Tiešais Centra rajona tuvums apkaimē dzīvojošajiem dot iespēju, nemainot dzīvesvietu vai neizmantojot transportu, iegūt izglītību arī tajā esošajās mācību iestādēs. Jāpiebilst, ka daudzas augstskolas ir izvietotas arī blakus esošajā Maskavas forštatē. Tātad teorētiski izglītības ieguvi var novērtēt kā pilnībā apmierinošu.

6. Darba iespējas
Lai gan apskatāmās teritorijas atrašanās Rīgas centrālajā daļā, tās iedzīvotājiem dod iespēju strādāt dažādās nozarēs, nemērojot garu ceļu no darba uz mājām un otrādi. Salīdzinot ar tālākajām Rīgas apkaimēm, sevišķi nomalēm, kur nozaru klāsts ir relatīvi mazāks, Avotu ielas apkaimes iedzīvotājiem iespējamība strādāt tuvu mājām ir daudz lielāka, ņemot vērā, ka lielākā daļa uzņēmumu, iestāžu, sevišķi pakalpojumu sektora, atrodas Rīgas centrā. Apkaimes Austrumu daļā pie dzelzceļa loka ir izvietojušies rūpniecības uzņēmumi, piemēram, A/S „Rīgas Piensaimnieks”, A/S „Grīziņkalns”, A/S „Elektra”, uzņēmums „Rīgas Gāze” un citas kompānijas.
Ar darba vietām var nodrošināt arī daudzie tirdzniecības un pakalpojumu nozares uzņēmumi, kas galvenokārt atrodas A. Čaka ielā un teritorijas DR daļā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,77 €
Materiālu komplekts Nr. 1308255
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties