Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:511868
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.06.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

“Akciju sabiedrība “Baltic Trust Bank” (BTB) uzsāka savu darbību 1992.gadā ar nosaukumu “Baltijas Tranzītu banka”. Savu nosaukumu banka ieguva pateicoties tam, ka bankas darbības pirmajos gados stratēģiskais virziens tika noteikts eksporta, importa un preču tranzīta plūsmu apkalpošanai.
2004.gadā BTB akcionāri pieņēma lēmumu par pāreju uz jaunu bankas nosaukumu. Pāreja uz jaunu nosaukumu liecina par to, ka banka ir sasniegusi augstāku attīstības līmeni. Jaunais nosaukums AS “Baltic Trust Bank” 2004.gada oktobrī tika reģistrēts Latvijas Republikas Uzņēmumu Reģistrā. Tulkojumā no angļu valodas vārds trust nozīmē uzticību un atbildību. Tas arī ir tas pamats, uz kā tiek būvēts bankas bizness.
Lai padarītu bankas pakalpojumus Latvijas iedzīvotājiem pieejamākus, BTB jau pirmajos divos savas darbības gados izveidoja filiāļu un norēķinu grupu tīklu, aptverot visu republikas teritoriju. Bankas klientu vidū ir lielie uzņēmumi, vietējās pašvaldības visos Latvijas reģionos, vairākas Valsts Kases nodaļas, privāti komercuzņēmumi, tai skaitā, zemnieku saimniecības. Banka ir nodibinājusi meitas uzņēmumus aktīvu pārvaldīšanai, nekustamo īpašumu novērtēšanas un investīciju pakalpojumu sniegšanai, pensiju fondu. 2004.gadā aģentūra Moody's Investors Service piešķīra bankai starptautiskos reitingus Ba3/NP un D ar stabilu prognozi.
Bankas galvenie darbības virzieni ir kredītu izsniegšana, noguldījumu pieņemšana, pārskaitījumu veikšana un operācijas ar ārvalstu valūtu gan klientu uzdevumā, gan arī tirdzniecības nolūkā. Bankai ir licence, kas ļauj tai turēt kontus un pieņemt termiņnoguldījumus no privātpersonām un juridiskām personām. Banka veic valsts pasūtījuma izpildi pensiju un pabalstu izmaksu veikšanu, kas iegūta izsoles rezultātā uz termiņu no 2000. gada 1. jūlija līdz 2005. gada 30. jūnijam.
Par bankas stratēģisko mērķi 2005.gadā izvirzīts aktīvu ienesīgumu palielinājums - kredītu portfeļa apjoma un ienesīguma palielināšana, kā arī likvīdo aktīvu ienesīguma palielināšana.
BTB konsekventi pilnveido savu kredītpolitiku. Tā rezultātā palielinājies tādu populāru kredītu produktu īpatsvars, kā hipotekārais aizdevums, t.sk. kredīti iedzīvotājiem pret dzīvokļu ķīlu. Daudz tiek darīts BTB pakalpojumu un produktu attīstībā, pievēršot īpašu uzmanību savu klientu vajadzībām, piedāvājot operatīvus risinājumus norēķinu, kreditēšanas un depozītu jautājumos. Banka piedāvā saviem klientiem - uzņēmumiem un privātpersonām, plašu norēķinu karšu produktu klāstu. Bankai piederošie bankas automāti ir izvietoti visā Latvijas teritorijā.»1
Saskaņā ar bankas statūtiem padome sastāv un valde sastāv no pieciem locekļiem.
Lielākie BTB akcionāri ir SIA “Finstar Baltic Investments” (Latvija)- 49,763 % un AS “Korowo Invest AG” (Šveice)- 22,602 %.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties