Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:966134
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.02.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kardioreanimācija
Mērķis: Nosūtīt pacientu uz ehokardiogrāfiju.
Darbība: Nosūtu pacientu uz ehokardiogrāfiju. Pēc ārsta ordinācijas uzrakstu nosūtījumu, piesaku to telefoniski. Izskaidroju pacientam procedūras gaitu. Māsas palīgu kopā ar pacientu un nosūtījumu aizsūtu uz ehokardiografijas kabinetu.

Mērķis: Mazinat nemieru pacientam ar nestabilo stenokardiju.
Darbība: Mazinu nemieru pacientam ar nestabilo stenokardiju. Palīdzu pacientam pareizi novērtēt savu stāvokli, izskaidroju slimības simptomus, uzklausu problēmas, kas pacientu uztrauc. Pēc sarunas pacients jūtas atvieglos un ir pateicīgs par viņa uzklausīšanu.

Mērķis: skatīties kā ārsts veics defibrilāciju 42. gadus vecas pacientam ar kambaru fibrilāciju.
Darbība: Defibrilātora sagatavošana, uzlāde, lāpstiņu sasmērēšana ar gēlu pretestības mazināšanai. Lāpstiņu pielikšana pie pacienta, defibrilācijas veikšana.

Mērķis: ievadīt adrenalīnu pie sirds apstāšanās.
Darbība: sagatavoju nepieciešamo aprīkojumu, veicu adrenalīna i/v ievadi.


Mērķis: veikt i/v sistēmu ar NaCl 0.9% 500.00ml.
Darbība: Pēc ārsta apskates, pacientam tika nozīmēta i/v sistēmā. Nomazgāju rokas. Sagatavoju visu nepieciešamo aprīkojumu: sistēmu, tuferišus, nieršālīti, 5 ml šļircē ielaižu NaCl skalošanai. Izlasu 3 reizes medikamenta nosaukumu, devu, derīguma termiņu. Paņemu pudeli ar 0.9% NaCl. Uz pudeles uzrakstu pacienta palātu, gultas numuru un uzvārdu. Noplēšu vienas puses metāla loksnīti, iespraužu pudelē sistēmu. Ievietoju sistēmu statīvā, uzpildu piltuvi, izvadu no sistēmas gaisu. Aiztaisu sistēmu. Nogādāju statīvu palātā, identificēju pacientu. Uzvelku cimdus. Apskatu injekcijas vietu, novērtēju ādas izskatu - ir/nav pietūkuma un apsārtuma apkārt katetram. Pajautāju pacientam vai nav sūdzību. Attaisu katetra korķīti, skaloju ar NaCl, tad pievienoju sistēmu, noregulēju pilienu skaitu. Pārliecinos, kā zāles netek garām. Pēc sistēmas beigšanas, atnāku pie pacienta, aiztaisu virzulīti, atvienoju sistēmu, skaloju vēl reiz ar 5 ml NaCl, aiztaisu katetra korķīti. Dokumentēju veiktās darbības.


Mērķis: Mazināt sāpes pacientam ar stenokardiju.
Darbības: Mazinu stenokardijas izraisītas sāpes, pēc ārsta ordinācijas iedodu pacientam sublingvāli Tab. Nitroglicerini 0.5 mg. Pēc medikamentu lietošanas novēroju pacientu: pacients jūtas labāk - sāpes mazinās. Veikto darbību dokumentēju.


Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties