Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:273952
 
Vērtējums:
Publicēts: 07.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

J.Ošleja valoda ir precīza un bagāta. Tomēr ir neizprotama autora vēlme tekstā izmantot atšķirīgos un konfliktējošos apzīmējumus šā brīža ekonomiskajai situācijai – šobrīd populāro salikteni dižķibele un terminu krīze. Notiekošajiem un aprakstītajiem procesiem ekonomikā ir tāds pats raksturs kā krīzei pacienta slimības gaitā. Vārdam krīze nav nekā kopīga ar latviešu literāro vārdu – ķibele vai tā etnoloģisko cilmes vārdu – Kibela , kas apzīmē dievieti, dabas mātes personifikāciju. Ja vārda ķibele tulkojums angliski ir accident, krieviski – оказия, pēc būtības galīgs notikums vai pabeigta darbība ar negatīvām sekām, nevis grūtībās nonācis process. J.Ošlejs veiksmīgi izmanto lasītāja viedokli ietekmējošus līdzekļus – piemērus, apgalvojumu apstiprinājumu un izskaidrojumu, argumentētu valodu, līdz ar to uzskatāms, ka teksta valoda ir ietekmīga.
Autors darba tēmas ilustrācijai izmanto piemēru no zinātniskā raksta par bērnu dārza piemēru, jo jautājums par bērnu audzināšanu un uzraudzību ir aktuāls reproduktīvo vecumu sasniegušiem cilvēkiem. Turklāt, ievērojot aktuālās problēmas Latvijas izglītības sistēmā, tas rada un pastiprina saprotamības efektu lasītājam.
Pretrunīgi vērtējama ir autora vēlme balstīties uz rietumos pieņemto profesionalitāti vērtējošo metodi – tituls, proti – tituls rada uzticību – “Nobela prēmijas laureāts Pols Krugmans norāda...”, “Džona Meinarda Keinsa izstrādāto teoriju...”, u.c., t.i. netiek izmantota empīriskās pierādīšanas metode, bet pierādījums izmantojot iepriekš nosauktu autoritāti.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1235330
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties