Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
2,49
Ietaupījums:
0,30 (12%)
Cena ar atlaidi*:
2,19
Pirkt
Identifikators:792511
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1.Ar pipeti 10 mL katra pagatavotā šķīduma pārnes piecās 100 mL koniskajās kolbās, sajauc ar 15 mL 0,1 M AgNO3 šķīduma un 0,5g aktīvās ogles un spēcīgi sakrata, noslēdzot kolbu ar korķi. Izkrīt dzeltenas nogulsnes (polivanādijskābes modifikācijas).
2.Maisot pievieno 15 mL NH4VO3 šķīduma, maisījumu filtrē caur kroku filtru. Šķīdums kļūst sarkanbrūns, ar nogulsnēm.
3.Pirmos 5 mL filtrāta izlej, atlikumus savāc mēģenē un fotometrē pie 530 nm 1 cm kivetē pret salīdzināšanas šķīdumu. Iegūst kalibrācijas grafiku (skatīt 2. attēlā)

Parauga pagatavošana

1.100 mL koniskajā kolbā lej 5 mL sarkanvīna, pievieno 5 mL destilēta ūdens un sajauc ar 15 mL 0,1 M AgNO3 šķīduma un 0,5g aktīvās ogles un spēcīgi sakrata, noslēdzot kolbu ar korķi. Rodas dzeltenas nogulsnes.
2.Maisot pievieno 15 mL NH4VO3 šķīduma, maisījumu filtrē caur kroku filtru.
Novērojumi: Šķīdums kļūst sarkanbrūns, ar nogulsnēm.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Vīnskābes noteikšana vīnā”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/792511

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties