Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:703000
 
Vērtējums:
Publicēts: 01.02.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi:
Eksperimentā iegūtais Junga elastības modelis bija vidēji 7.44*1010 Pa, pēc wikipediā minētajiem datiem šāds rezultāts atbilst alumīnijam, bet dotā stieple bija no vara ar elastības modeli 11.8*1010Pa. Iegūtais rezultāts diezgan daudz atšķīrās no tā, kas būtu bijis jāiegūst. Iespējams, eksperimentā izmantotā vara stieple jau bija deformēta. Kā arī šādu rezultātu atšķirību varēja radīt mērinstrumentu kļūdas.
Vislielāko neprecizitāti rezultātā varēja radīt neprecīzi nolasīts diametra rādījums, jo šis rādījums, lai iegūtu stieples elastības modeli, ir jākāpina kvadrātā. Pārējo rezultātu mērinstrumentu kļūdas un, iespējams, nedaudz neprecīzi nolasītie mērījumi, kas varēja rasties no tā kādā redzes leņķī nolasa mērījumu, kā arī no cilvēka, kurš nolasa mērījumus redzes īpatnībām, tik daudz stieples elastības modeli nevarēja ietekmēt tik daudz, jo netika kāpināti.
Stiepli noslogojot un atslogojot tās pagarinājums pie vienādas slodzes atšķīrās, kas grafiski parādās kā histerēzes cilpa.
Lai eksperimentu varētu veikt precīzi un nerastos kļūdas, katru reizi vajadzētu izmantot jaunu stiepli, jo tā deformējas un pēc daudz veiktiem eksperimentiem tās elastības koeficients izmainās. Protams, ka eksperiments būtu veikts precīzāk, ja mērot stieples pagarinājumu būtu izmantotas digitālās ierīces ∆l nolasīšanai.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties