Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:690657
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Uzņēmuma nosaukums un darbības nozare
Analizējamais uzņēmums ir Rīgas Tehniskā universitāte, jeb RTU. Tā ir daudznozaru tehniskā universitāte Latvijā, kurā mācās vairāk nekā 16000 studentu. (RTU dati)
Uzņēmuma pieredze tirgū
Uzņēmuma ir vislielākā iespējamā pieredze savā tirgū. Darbu sākusi 1862. gada 14. oktobrī kā pirmā daudznozaru tehniskā augstskola tā laika Krievijas impērijā. Rīgas Politehniskais institūts savu pašreizējo nosaukumu – Rīgas Tehniskā universitāte – ieguva 1990. gada 19. martā. Kopš tā laika augstskolā notiek studiju procesa reorganizācija, nodrošinot Eiropas Savienības prasībām atbilstošu akadēmisko un augstāko profesionālo izglītību Latvijas tautsaimniecībai raksturīgajās nozarēs.
Tirgus pozīcija
Latvijā šobrīd ir 60 augstskolas un koledžas (CSB dati). Tajās šobrīd mācās 125’360 studenti. Tas nozīmē, ka RTU pieder 13% no tirgus. Vēl būtiskāk ir tas, ka noteiktās nišās (tehniskā izglītība) RTU ir unikāls tirgus loceklis un piedzīvo monopolu. No 125’360 studentiem (80’000 no tiem sievietes) tikai 14’160 (no tiem tikai 1’970 sievietes) apgūst inženierzinātnes. Absolūtais vairākums no tiem mācās RTU.
Uzņēmuma mērķauditorija
Uzņēmuma mērķauditorija ir, protams, studēt vēlošies cilvēki. Pārsvarā tie ir cilvēki, kas turpina mācības uzreiz pēc vidusskolas beigšanas vai arī iegūst nākamo grādu. Latvijā studenti biežāk ir sievietes, taču RTU ir unikāli pasniedz inženierzinātnes – vienīgo studiju priekšmetu, kur studējošo skaits ir pārsvarā vīriešu.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1116306
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties