Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Projekta pieteikums "Sabiedriskā transporta attīstības pamatnostādņu sabiedriskā apspriešana"

     

    Paraugs6 Transports, sakari

5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:557697
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

5. Īss projekta apraksts (140 -150 vārdi)
Sabiedriskā transporta attīstības pamatnostādnes nosaka valsts politiku iekšzemes sabiedriskā transporta attīstībai turpmākajiem 10 gadiem. Sabiedriskā transporta sistēmas darbība ir viens no tautsaimniecības un sabiedrības dzīves līmeņa attīstības tempa raksturojošiem rādītājiem.
Sabiedriskā transporta pamatnostādnes tika izstrādātas, lai izveidotu jaunu un efektīvu sabiedriskā transporta pārvaldes sistēmu, kura darbojas pasažieru interesēs, nodrošinot iedzīvotājiem kvalitatīvus, stabilus un pieejamus sabiedriskā transporta pakalpojumus (sabiedriskā transporta pakalpojumu pieejamības uzlabošana, sabiedriskā transporta pakalpojumu standarta (servisa) līmeņa paaugstināšana), lai precīzi noteiktu sabiedriskā transporta finansēšanas modeli un katras institūcijas atbildību, lai noteiktu vienotu un racionālu sabiedriskā transporta maršrutu tīklu, kas apmierinātu iedzīvotāju pārvietošanās vajadzības. Ir nepieciešama ilglaicīga sabiedriskā transporta attīstības politika, lai noteiktu valsts un pārvadātāju lomu, nodrošinot iedzīvotājiem vienu no pamattiesībām – iespēju brīvi pārvietoties, kā arī sabiedrībai atklāti paziņotu valsts garantēto pakalpojumu apjomu. Galvenais politikas īstenošanas rezultāts ir iedzīvotāju apmierinātība ar sabiedriskā transporta pakalpojumiem.
Sabiedriskā transporta attīstības pamatnostādnes tiek piedāvātas sabiedriskai apspriešanai, lai izvirzītās mērķa grupas izvērtētu un sniegtu savus viedokļus un priekšlikumus. Projekts ilgs divus mēnešus. Tiks organizētas vairākas aktivitātes: apmeklētāji tiks pieņemti katru darba dienu visa projekta garumā no plkst. 15:00 līdz 18:00 Rīgas latviešu biedrībā, Merķeļa ielā 13, Rīgā; informatīvie materiāli būs sagatavoti bukletu veidā un tiks apskatāmi klātienē Rīgas latviešu biedrībā, Merķeļa ielā 13, Rīgā. Iedzīvotājiem tiks dota arī iespēja iepazīties ar Sabiedriskā transporta attīstības pamatnostādnēm elektroniski, apmeklējot mājas lapu www.apspriesana.lv, un aizpildīt anketas elektroniskā veidā; katru otro projekta ceturtdienu sabiedriskās apspriešanas laikā no plkst. 15:00 līdz 18:00 tiks rādītas prezentācijas par Sabiedriskā transporta attīstības pamatnostādnēm, un Satiksmes ministrijas speciālisti/eksperti klātienē sniegs konsultācijas un atbildēs uz visu interesentu jautājumiem, tiks veikta anketēšana.
Lai iedzīvotāji tiktu informēti par apspriešanas iespēju, norises laiku un vietu, tiks veikta neliela reklāma: reklāmas plakāti tiks novietoti visā sabiedriskajā transportā, kā arī tiks dots reklāmas raksts avīzē „5 minūtes”(pirmajā lapaspusē) 2 (divu) mēnešu laika gaitā) , kas ir bezmaksas avīze un kuru lielākā daļa pasažieru lasa sabiedriskajā transportā. Tiks izplatīti informātīvie bukleti visā sabiedriskajā transportā, autoostā, dzelzceļa stacijā.
Projekta beigās tiks apkopota anketēšanas rezultātā (elektroniski un klātienē) iegūtā informācija par sabiedriskā transporta attīstības pamatnostādnēm; informācija tiks atdota izskatīšanai Satiksmes ministrijā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −8,77 €
Materiālu komplekts Nr. 1238495
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties