Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:144020
 
Vērtējums:
Publicēts: 07.12.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Eseja par studiju kursu    3
2.  Darba tiesību/DGL jēdzienu analīze    4
  Valsts dienests    4
  Ierēdnis    6
3.  Izmantotās literatūras saraksts    10
Darba fragmentsAizvērt

Daudzās ES valstīs vairumam valsts nodarbināto ir piešķirts ierēdņu statuss. Tas nozīmē, ka viņu rīcību regulē civildienesta likums un tam pakārtotie tiesību akti, nevis vispārīgā darba likumdošana, kas nosaka minimālos standartus līguma attiecībām starp darba devēju un darba ņēmēju privātajā sektorā. Tā tas ir Bulgārijā, Francijā, Grieķijā, Īrijā, Nīderlandē, Portugālē un Spānijā.
Apvienotā Karaliste ir īpašs gadījums: ierēdņiem ir speciāli noteikumi, kas tiem piešķir ierēdņu statusu. Konstitucionālie principi piešķir šo lemtspēju Kabinetam (Karaliskā prerogatīva). Tas, cita starpā, izskaidro, kāpēc šajā valstī nav likuma par civildienestu. raksturīga izšķirība starp ierēdņiem, kuri ir darbinieki, kam piešķirtas valsts pilnvaras (aptuveni 40% no publiskā sektora nodarbinātajiem) un pārējie, uz kuriem attiecināta vispārīgā darba likumdošana. Iemesls, kāpēc Vācijas Konstitūcija nosaka šādu modeli un kritērijus, kur novilkt līniju starp Beamte (ierēdņiem) un Angestellte (valsts nodarbinātajiem), ir fakts, vai tiek vai netiek pildītas funkcijas, kas saistītas ar publisko pilnvaru izpildīšanu. Tiek uzskatīts, ka ierēdņi ir valsts “rokas”, kas spēj apkalpot jebkādu valdību, kas ir pie varas (politiskās neitralitātes princips), un kas atbilst par savu rīcību likuma priekšā. Koncepcija par „publisko (valsts ) pilnvaru izpildīšanu” ir cieši saistīta ar jautājumiem par valsts interesēm, likumu un kārtību, valsts suverenitāti, likumu piemērošanu un tā tālāk. Tomēr arī universitātes profesoru divi augstākie līmeņi ir ierēdņi, kaut arī viņiem ir īpaši noteikumi. Tie, kas nav ierēdņi, tiek uzskatīti par tādiem, kas strādā savā profesijā valsts tautsaimniecības publiskajā sektora vai arī dienestos, kas tiek finansēti no valsts budžeta.
Kopvērtējumā uz ierēdņiem attiecas tiesiskie principi un obligātie noteikumi, kas izriet no viņu konkrētās atrašanās vietas valsts hierarhijas struktūrā. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1345403
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties