Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
12,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:901116
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.03.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  ĒKAS SILTUMIZOLĀCIJAS PAAUGSTINĀŠANA    4
2.  BĒNIŅU PĀRSEGUMA PAPILDUS SILTUMIZOLĀCIJA    6
3.  PAGRABSSTĀVA PĀRSĒGUMA PAPILDUS SILTUMIZOLĀCIJA    7
4.  SILTUMA ZUDUMU APRĒĶINS MĀJAI    10
  SECINĀJUMI UN IETEIKUMI    19
  IZMANOTA LITERATŪRA    20
Darba fragmentsAizvērt

1. ĒKAS SILTUMIZOLĀCIJAS PAAUGSTINĀŠANA
Līdz ar to laiku, kad Latvija atguva neatkarību un saka pārorientēties uz rietumu ekonomiskiem principiem, strauji pieauga un turpina pieaug arī tagad kurināma cenas (sakarā ar ekonomiskās situācijas izmaiņu). Ir mainījušies Latvijas būvnoteikumi, kas tagad paredz pastiprināt siltumizolāciju ēkas norobežošanas konstrukcijām. Lielā daļa no pērn uzbūvētam individuālām ēkām un daudzstāvu dzīvojamām mājām vairs neatbilst paredzētājam siltumtehniskām normām.
Ēkas būvniecībā ir jāizmanto katra materiāla vislabākās īpašības. Normai atbilstošas siltumtehniskās īpašības sienai nodrošina ar efektīviem siltumizolācijas materiāliem, kuru mehāniskai stiprībai nav būtiskās nozīmes. Tai jābūt tik lielai, lai neizmainītu savu ģeometrisko formu ekspluatēšanas laikā (bēniņu pārsegumu siltumizolācijas – nav svarīgi).
Tā kā ekspluatācijā ir un vēl kādu laiku būs senāk uzbūvētas ēkas ir nepieciešams uzlabot to siltumizolāciju, papildus siltinot ar efektīviem materiāliem. Tādējādi samazinot nelietderīgi izmantota kurināma daudzumu. Veicot inženiertehniskus un ekonomiskus aprēķinus var konstatēt, ka vienreizīgi izdevumi ēkas siltumizolācijas uzlabošanai uz kurināma patēriņa samazināšanas rēķina. Siltumizolācijas uzlabošanai ir arī ekonomiskā nozīme – samazinoties kurināšanas daudzumam, samazinās CO2 izmešu daudzums.
Optimāla apdzīvotas mājās temperatūra ir ap 18 – 20o C. Lai samazinātu siltuma zudumus starp ēkas norobežošanas konstrukcijām ir jāveic ēkas papildus siltumizolāciju.
Individuālas un arī daudzstāvu dzīvojamas mājas var siltināt pa daļām, novēršot, vispirms, lielākus siltuma zudumus (logi, durvis) un pēc tam pakāpeniski siltinot visas norobežošanas konstrukcijas, ne tikai sienas, bet arī bēniņu un pagrabstāvu pārsegumus. Pirms siltumizolācijas veikšanas ir jāveic siltuma zuduma aprēķinus un tehnisko projektēšanu, jo no tā ir atkarīgs ēkas dzīves mūžs un arī gaisa temperatūra telpās.
Lai ēkai efektīvi uzlabotu siltumizolāciju ir jānosaka papildus izolācijas slāņa biezums. spēkā esošais Latvijas būvnormatīvs LBN 002-01 „Ēku norobežojošo konstrukciju siltumtehnika” prasa, lai ārsienām, kuru masa pārsniedz 100 kg/m2, siltumcaurlaidības koeficients U nebūtu lielāks par 0,3 W/m2K, kas atbilst siltumpretestībai R – ne mazākai par 3,333... m2K/W.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −19,91 €
Materiālu komplekts Nr. 1330723
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties