Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:102039
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.05.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

5. Izmantošana medicīnā
Nātrija bromīdam piemīt nomierinoša iedarbība, tas izskaidrojams ar to, ka broma joni pastiprina kavēšanas procesus galvas smadzeņu garozā. Nātrija bromīda terapeitiskā deva atkarīga no nervu sistēmas tipa, tāpēc to dozē stingri individuāli. Neirožu ārstēšanā nātrija bromīdu reizēm kombinē ar mazām kofeīna devām. Ja to ilgstoši lieto lielās devās, tie var organismā uzkrāties un broma joni var stāties hlora jonu vietā. Rodas saindēšanās — bromisms, kam raksturīgs nogurums, atmiņas pavājināšanās, izsitumi, nieze. Iespējams ari konjunktīvas un deguna gļotādas iekaisums. Ja radies bromisms, nātrija bromīda lietošana jāpārtrauc un uzturā jālieto daudz vārāmā sāls, jo hlorīdi veicina nātrija bromīds izdalīšanos no organisma.
Faktiskās pretepilepsijas zāles ilgstošai lietošanai. Izmanto Wolf - Hirschhorn sindroma ārstēšanai, epilepsijas lēkmju mazināšanai [2].
Nātrija bromīds tiek izmantots citu broma savienojumu sagatavošanai organiskajās sintēzēs.Tiek pielietots kā dezinfekcijas līdzeklis peldbaseinos.
Nātrija bromīds ticis izmantots kā zāļu starpprodukts farmācijas preparātos: miega, pretkrampju, diurētiskajos un nomierinošajos līdzekļos. Plaši izmantots arī kā bromīda jonu avots, kas ir farmakoloģiski aktīvi. Nātrija bromīds bijis viens no pretepilepsijas līdzekļiem, jo tam piemīt spēcīgas pretkrampju īpašības. Šobrīd nātrija bromīda kā pretkrampju līdzekļa izplatība ir samazinajusies [4].

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1339213
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties