Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
11,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:422584
 
Vērtējums:
Publicēts: 17.11.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Teorētiskais pamatojums    3
  Mērījuma tabulas    4
  Aprēķina piemēri    10
  Grafiki    11
  Secinājumi    16
  Izmantotā literatūra    17
Darba fragmentsAizvērt

Novērojumi un secinājumi
Ātrāk uzsila mazākais šķidruma daudzums (0,95l). Ūdens uzsilšana notika samērā vienmērīgi.
Novērojot ūdens sildīšanu traukā, varēja noverot, ka sākumā pie trauka dibena un vēlāk arī uz trauka sieniņām radās burbulīši. Turpinot sildīšanu, burbulīši palielinājās un atrāvās no trauka sieniņām, jo uz tiem darbojās Arhimēda spēks. Burbulīši uzpeldot izzuda. Kad temperatūra tuvojās 70 ºC, ūdens sāka ’’ šņākt’’, skaņa rodas burbulīšiem saplokot. Kad temperatūra sasniedza 100 ºC, burbulīši uzpeldot pārplīsa. Tad sākās šķidruma vārīšanās.
Ūdens siltuma daudzums ir atkarīgs no ūdens masas, temperatūras un īpatnējās ūdens siltumietilpības.
No tabulām varam secināt, ka saņemtās enerģijas daudzums ir tieši proporcionāls ūdens temperatūrai un sildīšanas laikam. Šis darbs man palīdzēja labāk izprast fizikas formulas un pārliecināties par to pašai.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1326795
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties