Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:858008
 
Vērtējums:
Publicēts: 23.04.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Arī vēstules aploksnes noformējumā ievēro noteiktu secību: saņēmēja adrese, sūtītāja adrese, pastmarka vēstules labajā augšējā stūrī. Uz aploksnes var būt arī papildu atzīme: norāde „Personīgi” vai atzīme par piegādes veidu.
Starptautiskajā sarakstē pēc vēstules strukturālo daļu izvietojuma izšķir piecus vēstuļu stilu veidus. Tos var izmantot arī privāto vēstuļu noformēšanā. Šie veidi ir:
1. Pilna bloka stila – raksturīgi, ka vēstules visas strukturālās daļas sāk rakstīt no lappuses kreisās malas bez atkāpēm tekstā. Aiz cieņas apliecinājumiem vēstules beigās latviešu valodā komatu neliek. Rindkopas viena no otras tiek atdalītas ar platāku atstarpi.
2. Bloka stila – atšķirība no pilna bloka stila ir tā, ka datumu, noslēguma sveicienu un parakstu raksta vēstules labajā pusē. Noslēguma sveiciens ir novietots labajā pusē no teksta vidusdaļas. Pārējās strukturālās daļas sāk rakstīt no lappuses kreisās malas. Tekstā atkāpes nelieto.
3. Daļēja bloka stila – katru rindkopu vēstules tekstā sāk rakstīt ar atkāpi no lappuses kreisās malas piecu līdz desmit zīmju platumā. Vēstules strukturālo daļu izvietojums ir identisks to izvietojumam bloka stila vēstulēs.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties