Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
12,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:509433
 
Vērtējums:
Publicēts: 30.08.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 20 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

5. Laika plānošanas tehnikas
Kad iespējas pārsniedz resursus ir jāpieņem lēmums. Tā kā laiks ir ierobežots, ir jāizvēlas no darbiem kurus darīt, un kurus nē. Lai veiksmīgāk noteiktu darāmās lietas, mūsdienās tiek piedāvātas vairākas tehnikas, kuras izmantot. Kā veiksmīgākās no tehnikām tiek piedāvātas ABC prioritizēšana un Eizenhauera princips.
ABC metode sevī ietver trīs punktus: (1) Piefiksē – uzdevums ir piefiksēt visus darāmos darbus konkrētajai dienai/nedēļai, nedomājot par to nozīmību, vienkārši tiek uz lapas pierakstīti visi uzdevumi, kurus ir vēlme izdarīt konkrētajā laika posmā; (2) Prioritāšu noteikšana – vērojot izveidoto sarakstu, katram no darāmajiem darbiem tiek pievienots klāt burtiņš A, B vai C, kur A nozīmē jāizdara, B – vajadzētu izdarīt un C – būtu jauki to izdarīt; (3) Plānošana – katram no uzdevumiem, pievēršot uzmanību to prioritāšu nozīmei, tiek izveidots plāns, kas sevī ietver atbildes uz jautājumiem: Kad? Cikos? Cik ilgi šis uzdevums tiks veiks? (Haynes, 2009).
Eizenhauera princips palīdz atšķirt no vienas puses steidzami, no otras – svarīgo, noteikt uzdevumiem prioritātes, steidzamību un nozīmību, un izlemt vai konkrēto uzdevumu ir nepieciešams veikt jau šodien, vai varbūt to nav nepieciešams veikt vispār. Uzdevums ir visus savus plānotos darāmos darbus (arī laiku, kuru ir vēlme pavadīt kopā ar ģimeni vai vienkārši atpūsties, nedarot neko) sadalīt četros kvandrantos, kur: (1) atrodas darbi, kas ir steidzami un svarīgi; (2) atrodas darbi, kas ir steidzami, bet nesvarīgi; (3) darbi, kas nav steidzami, bet ir svarīgi; (4) darbi, kas nav steidzami, un nav arī svarīgi (McKay, & McKay, 2013).

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −19,91 €
Materiālu komplekts Nr. 1361867
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties