Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:965476
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.01.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi:
Pēc eksperimenta veikšanas secinu, ka mana hipotēze, ka ja tilpums (V) ir nemainīgs, tad palielinoties temperatūrai (T) gāzes spiediens (p) palielinās tieši proporcionāli, apstiprinājās.
Strauji palielinoties temperatūrai (T), strauji pieaugs arī gāzes spiediens (p), un balons var neizturēt tik lielu spiedienu (p), un sprāgt, apdraudot savu un apkārtējo veselību un dzīvību, tādēļ ir svarīgi zināt, ka palielinoties temperatūrai (T), palielināsies arī gāzes spiediens (p) balonā.
Gāze balona lietošanas un drošības noteikumus nosaka Latvijas Republikas Ministru kabineta sastādītie noteikumi, tie paredz, ka, piemēram, gāzes balona iekārtas nedrīkst uzstādīt pagraba telpās, kā arī telpās, kurās ir atvērta ieeja pagrabā, dzīvojamās istabās (guļamistabās), vietās, kas atrodas zem sabiedriski izmantojamām telpām un telpās bez dabiskā apgaismojuma, jo gāzes balona sprādziens var izraisīt nelaimes gadījumus, kā arī iespējama saindēšanās, ja gāze ir izplūdusi.
Dzīvojamo namu virtuvei, kurā izvietota gāzes plīts ar balonu, ir jāatbilst šādām prasībām 1.) logā ir jābūt vēdlodziņam vai ventilācijas kanālam, 2.) telpas lielums plītij ar diviem riņķiem ne mazāk kā – 8m3, ar četrām – 15m3.
Tāpat Latvijas Republikas Ministru kabineta sastādītie noteikumi paredz, ka gāzes baloniem jābūt speciāli marķētiem, un uz marķējuma jābūt norādītai maksimālajai un minimālajai temperatūrai, ko balons spēj izturēt, un šo temperatūru nedrīkst mēģināt pārsniegt nekādos apstākļos.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1351520
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties