Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
14,20 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:310344
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.12.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 18 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Stingā poliuretāna putuplasta plātnes izmanto uzkarināmo sienu paneļu iekšējās kārtas izveidošanai, pārsegumu un sienu skaņas izolācijai. Putuplasta segmentus un čaulas lieto karstā un aukstā ūdens maģistrālo cauruļvadu siltumizolācijai.
Elastīgā poliuretāna putuplasta starplikas ir paredzētas paneļu horizontālo un vertikālo salaidumu hermetizācijai.
Miporu iegūst no karbamīdformaldehīdsveķiem. Tas ir balts, porains materiāls, kas ārējā izskata ziņā atgādina sacietējušas putas. Miporas tilpummasa ir 40...60 kg/m³, siltumvadītspēja- 0,06 W/(m·ºC). Tās termoizturība sasniedz 110 ºC. Miporai ir skaņas izolācijas spēja. Šā materiāla trūkums ir augsts higroskopiskums un maza stiprība (tas viegli drūp).
Miporu plaši izmanto saldētavu izolācijas konstrukciju izveidošanai, karkasu konstrukciju aizpildīšanai (nodrošina siltumizolāciju un skaņas izolāciju), cauruļvadu izolācijai u.c.

9. Emulsijas krāsas, to sastāvs, īpašības un izmantošana.
Ūdens emulsijas krāsas ir pigmentu un saistvielu ūdens suspensija (suspensija ir maisījums, kur šķidrā vielā izkliedētas cietas vielas daļiņas, piemēram, mālamaisījums ar ūdeni. Emulsija ir maisījums, kur šķidrā vielā ir izkliedēti citas šķidras vielas pilieni, pie tam vielas savā starpā nejaucās, piemēram, augu eļļas maisījums ar ūdeni vai benzīna maisījums ar ūdeni). Krāsas komponentes ūdenī nešķīst un ūdenī atrodas suspendētā stāvoklī. Pēc krāsas uzklāšanas uz virsmas ūdens izgaro, bet plēvīte sacietē un veido ūdensnoturīgu virsmu. Ūdens emulsijas krāsas (vēl viens nosaukums - ūdens dispersijas krāsas) nesatur toksiskus komponentus, tām nav raksturīgās specifiskās smakas un tās ir nekaitīgas cilvēka un mājdzīvnieku veselībai.
Pigmenti neiespiežas dziļi krāsojamā virsmā, bet paliek uz tās un ar nožuvušo saistvielu veido necaurspīdīgu krāsainu plēvīti. Sarkanos, zilos un dzeltenos pigmentus sauc par pamatkrāsām, jo, sajaucot tos dažādās proporcijās, var iegūt visu jaukto krāsu pigmentus.
Saistvielu uzdevums ir veidot noturīgu krāsas plēvīti.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties