Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:447216
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.04.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
Darba fragmentsAizvērt

Vides aizsardzības procesi.
Lai izvairītos no apkārtējās vides piesārņojuma un saudzētu dabu un resursus tiek izstrādātas dazādas metodes un tehnoloģijas. Gaisa, ūdens un augsnes piesārņojumi ir visbiežāk sastopami ražošanas kompleksu tuvumā un iekš tiem. Gaisa kvalitātes uzlabošanai tiek izstrādāti jauni filtri, lai mazinātu negatīvo ražošanas
lokālo ietekmi. Tāpat arī tiek izstrādātas jaunas tehnoloģijas, kas varētu novērst problēmu kamēr tā vēl nav sākusies, t.i. ieviešot tādas metodes, kuru izmantošana samazina putekļu rašanos par 20 – 30%. Darbinieku aizsardzības nolūkos tiek izsniegti individuālie aizsardzības līdzekļi – respiratori, nepieciešamības
gadījumā – pilnie kombinezoni.
Ūdens galvenie piesārņojuma avoti ir ražošanas notekūdeņi un dažādi starpgadījumi, kas noved pie katastrofāli lieliem piesārņojuma līmeņiem. Galvenais un veiksmīgākais veids, kā novērst apkārtējās vides piesārņojumu ir individuālās ūdens attīrīšanas iekārtas, pirms ūdens tiek aizvadīts kopējā kanalizācijas tīklā.
Augsnes piesārņojums rodas galvenokārt no filtru neatdalītajiem putekļiem, ķīmisko reaktīvu noplūdēm un avārijas situācijās noplūdušajiem ražošanas aģentiem.
Nozīmīgs piesārņojuma veids ir troksnis. Tas rodas darbojoties visām iekārtām un ir viens no tiem piesārņojuma veidiem, kas ietekmē darbiniekus momentāni, tiklīdz trokšņa rašanās avots ir iedarbināts. Trokšņa iedarbības negatīvās izpausmes ir dzirdes traucējumi, uzmanības novēršana, kas var novest pie nelaimes gadījumiem, un izraisa vispārēju organisma noguršanu. Mazināt trokšņa ietekmi var, samazinot trokšņa līmeni, respektīvi, nomainot vai uzlabojot iekārtas, izsniedzot individuālos aizsardzības līdzekļus.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −0,70 €
Materiālu komplekts Nr. 1360478
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties