Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
12,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:876315
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.02.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2016. - 2020. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  STUDIJU PROGRAMMAS IZVĒLES MOTIVĀCIJA    3
2.  LĒMUMU KOKU IZMANTOŠANA DATORU SPĒLĒS    4
2.1.  Lēmumu koku būtība un darbības princips    4
2.2.  Lēmumu koki datoru spēlēs    5
3.  PIRMIE IESPAIDI PAR STUDIJĀM DITF    10
  SECINĀJUMI    11
  BIBLIOGRĀFIJA    12
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
Mana izvēlētā tēma visnotaļ bija interesanta, tamdēļ, ka līdz šim nebiju īsti iedziļinājies lēmumu kokos un it īpaši to pielietojumos spēlēs.
Pirms referāta rakstīšanas man likās, ka nebūs diez ko daudz informācijas par šo konkrēto tēmu, tāda iemesla pēc, ka nebiju dzirdējis, ka lēmumu koki varētu būt saistīti ar spēlēm, bet izrādījās, ka mans pieņēmums bija aplams, jo lēmumu koki tiek plaši izmantoti spēlēs, lai “izrēķinātu” labākos veidus kā uzvarēt, izprastu spēles būtību un tās principus, un, lai izanalizētu spēles dažādu gājienu variācijas un to iespējamās sekas turpmākai spēles norisei.
Izbrīnu radīja fakts, ka dažām spēlēm, kā, piemēram “Go” vai šahs, lēmumu koki ir tik ļoti apjomīgi un sarežģīti, ka pat mūsdienu modernie un advancētie datori tos nespēj izmeklēt, vai arī to analizēšanai būtu nepieciešams ļoti daudz laika. Rakstot šo referātu es uzzināju, kā tieši ir jāzīmē pareizs un pilnīgs lēmumu koks, kas man palīdzēja vairāk izprast pēc kāda tad principa strādā šie lēmumu koki. Es arī sapratu to, ka pamatā lēmumu koku nav grūti uzzīmēt, bet problēmas rodas, tad, kad tas ir jāzīmē sarežģītas uzbūves spēlēm ar daudz iespējamiem gājieniem, jo tad veidojas ļoti liels skaits sazarojumu, kas pat datoram nav elementārs darbs to attēlot.
Līdz šim es pat nezināju, ka pat visparastākajai spēlei kā “krustiņi un nullītes” var tikt pielietots lēmumu koks jeb tā sauktais spēļu koks. Uzzināju arī to, ka ne vienmēr dators ir “gudrāks” par cilvēku, jo bieži vien iesācēji spēlē “Go” bez problēmām uzvar datoru, jo tas vienkārši nav spējīgs sekmīgi izlūkot gājienus tik tālu, lai varētu sev paredzēt noteiktu gājienu secību, kas rezultētos uzvarā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties