Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
7,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:913369
 
Vērtējums:
Publicēts: 14.01.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    4
  Konfliktu risināšana    5
  Taktikas    5
  Metodes    7
  Universālie konfliktu risināšanas līdzekļi    9
  Konflikta risināšanas metožu pielietojums konkrētā piemērā    12
  Nobeigums    14
  Izmantota literatūra    15
Darba fragmentsAizvērt

Konflikta risināšanas metožu pielietojums konkrētā piemērā.
Izmantojot vienu konkrētu piemēru, izskatīšu iespējamos konflikta atrisinājumus, izmantojot dažādas metodes un taktikas.
Piemērs. Meitene pusaudžu vecumā lūdz mātei naudu, lai iegādātos dekoratīvo kosmētiku, jo vēlas sākt krāsoties, tāpat kā viņas draudzenes. Tomēr mātei šī doma nepatīk un viņa atsakās dot meitai naudu, sakot, ka meita arī bez kosmētikas ir skaista. Meita izrāda savu neapmierinātību un cenšas panākt savu.
Iespējamie atrisinājumi:
Strukturālā (koordinēšana) metode. Kaut arī strukturālās metodes ir galvenokārt virzītas uz kārtības uzturēšanu uzņēmumā, tomēr gan uzņēmumā, gan ģimenē pastāv hierarhija. Kā vispārēji pieņemts, ģimenes galva ir tēvs, tādēļ, ja dotajā konfliktā māte un meita nespēj atrast no tā kopēju izeju, viņām var palīdzēt tēvs. Viņš uzklausot abu pozīcijas, pieņems galīgo lēmumu.
Izvairīšanās. Uzklausot meitas lūgumu māte uzreiz atsaka un cenšas novērst sarunas tēmu. Uz meitas atkārtotiem lūgumiem māte atsaucas uz naudas trūkumu un atliek šo sarunu uz vēlāku laiku. Tā ikreiz meitai cenšoties uzsākt sarunu par kosmētikas iegādi, mātei atrodas kāds aizbildinājums. Protams, mūžīgi tas turpināties nevarēs, jo pat ja māte nekādi negribēs iedot naudu tieši kosmētikai, meita var iekrāt kabatas naudu un nopirkt, ko vēlas.
Pielāgošanās. Izmantojot šo metodi meita piekāpjas mātei, lai nepadziļinātu šo konfliktu un neradītu vel citas konfliktsituācijas, jo tik un tā ar māti strīdēties ir bezcerīgi.
Šeit var pastāvēt arī otrs risinājuma variants. Meita tik neatlaidīgi lūdz māti, ka tā galu galā piekāpjas, tomēr prasa, lai meita izmantotu minimālu meikapu.
Kompromiss. Pēc mātes atteikuma, meita nepadodas un piedāvā kompromisu, ka viņas kopā varētu doties uz veikalu un māte varēs sekot līdzi tam, ko izvēlēsies meita un, ja kaut kas nepatiks, to vienkārši nepirks vai ieteiks tā vietā citu.
Konkurence. Ne viena no pusēm nevēlas piekāpties. Konflikts kļūst asāks, tiek izmantotas jau stiprās taktikas. Māte meitu nosauc par muļķīti, sakot, ka tā neko nesaprot no kosmētikas un kam tā nepieciešama. Savukārt meita sāk pārmest mātei, ka viņa arī ir bijusi jauna, gribējusi būt skaista utt. Māte sadusmojas un nolemj sodīt meitu, atstājot bez kabatas naudas. Meita apvainojas.
Sadarbība. Māte un meita mierīgā sarunas ceļā pāriet uz pavisam citu sarunas tematu, aizmirstot par kosmētiku.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties