Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
12,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:734674
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.02.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Šajā darbā tika veikta Hāgenbaha konstantes aprēķināšana, izmantojot programmu „FlowLab”, tika noteikta konverģences kritērija un režģa izvēles ietekme uz aprēķinātajiem datiem.
Kā pirmais parametrs tika rēķināts Reinoldsa skaitlis, kas nosaka, vai plūsma ir lamināra, lai šis nosacījums būtu spēkā Re<2000. Aplūkojot datu tabulas, var secināt, ka pie ātruma ū =2 m/s Reinolda skaitlis ir lielāks par minēto vērtību. Lai gan šajā gadījumā tas neko nemaina, jo programma risina lamināras plūsmas uzdevumu, jāņem vērā, ka tas neatbilst reālai situācijai.
Tika meklēts attālums kapilārā, kurā izveidotos parabolisks ātruma sadalījums, to nosaka no grafikiem 1.-6., tas ir, aksiālā ātruma atkarība no attāluma kapilārā. Var redzēt, ka tikai pie ātrumiem ū =0,1 m/s un ū =0,5 m/s tiek sasniegts parabolisks ātruma sadalījums kapilārā, citos gadījumos šķidrums izplūst cauri kapilārām, nepaspējot sasniegt šo sadalījumu.
Šī darba ticamību un precizitāti būtībā nosaka tikai tas, cik precīzi tiek noteikta spiediena starpība. Pats neprecīzākais veids, kā to izdarīt, ir no programmas piedāvātā spiediena grafika, kas kā piemērs pievienots pielikumā kā 3.Attēls – Spiediena atkarība no attāluma pa kapilāra garumu pie smalkā režģa, ū =0,5 m/s. Šo attēlu gan var izmantot, lai pārliecinātos, ka uzdotajā modelī spiediens krīt lineāri plūsmas tecēšanas virzienā. Precīzāka spiediena vērtība tika iegūta manuāli, piemeklējot minimālo ieejas spiediena minimālo vērtību. Pēc 1.Attēls – Spiediena atkarība no rādiusa kapilāra ieejā var redzēt, kādā veidā ir piemeklēta minimālā vērtība.
Darba uzlabošanai šis process būtu jāpadara automātisks, ko programma pati spēj piemeklēt, vai arī ir jāpiemeklē funkcija, kas apraksta spiediena atkarību no rādiusa un integrēšanas ceļā ar vidējās vērtības palīdzību jānosaka spiediena vērtība.
Konverģences kritērija ietekme uz datiem tika apkopota 5.tabulā. Var redzēt, ka izvēloties pārāk lielu konverģences kritēriju, iegūst nekorektus rezultātus, uz to norāda tas, ka pie lielākajiem konverģences kritērijiem plūsma nesasniedz parabolisko ātruma sadalījumu. Piemērus tam, kā konverģences kritērijs ietekmē datus ir attēlots pielikumā kā 4.,5.,6.,7.,8.,9. attēls. Pie maziem konverģences kritērijiem iegūtās vērtības ir vienādās, līdz ar to var secināt, ka dati tiecas uz patiesajām vērtībām vai vismaz neatkarīgām no konverģences kritērija izvēles.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,27 €
Materiālu komplekts Nr. 1330199
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties