Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
5,49
Ietaupījums:
0,60 (11%)
Cena ar atlaidi*:
4,89
Pirkt
Identifikators:885283
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Parauga pagatavošana

1.Porcelāna bļodiņās līdz sausam atlikumam ietvaicē trīs 25,0 mL sulas paraugus, pārogļo un mufeļkrāsnī 550 °C temperatūrā pārpelno līdz baltiem pelniem.
2.Baltos pelnus porcelāna bļodiņā šķīdina 2 - 3 mL 2 M HCl, kvantitatīvi pārnes 50 mL mērkolbā, uzpilda ar destilētu ūdeni līdz atzīmei un samaisa.
3.Ņem 5,0 mL iegūtā šķīduma, pārnes 100 mL mērkolbā, pievieno 20 mL 1 mol/L sērskābes, 4,0 mL molibdāta šķīduma, 2,0 mL askorbīnskābes šķīduma. Maisījumu 15 minūtes silda vāroša ūdens vannā, tad atdzesē un uzpilda ar destilētu ūdeni līdz atzīmei. Karsējot analizējamie šķīdumi kļūst zili.
4.Veic absorbcijas mērījumus pie 720 nm viļņa garuma pret salīdzināšanas šķīdumu 1 cm kivetē.
Iegūtie mērījumi : A1(p) = 0,400; A2 (p)= 0,390; A3(p) = 0,350…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Fosfātu noteikšana vīnogu sulā”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/885283

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties