Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • "Es pasaulē" - iepazīšanās ar apkārtni un sabiedriskās dzīves norisēm

     

    Paraugs5 Pedagoģija

4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:746104
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.11.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ko mēs darīsim ārā?
1. Uzdevums: bērni novēro apkārtējos cilvēkus un vidi. Bērni tiek sadalīti divās daļās – viena no tām vēro to, kā pārvietojas cilvēki (lec, skrien, iet, rāpo u.tml.), bet otra daļa cenšas nosaukt tās lietas tuvākajā apkārtnē, kas aug (piemēram, koki, sēnes, puķes u.tml.). Audzinātāja novērtē, vai teiktais ir patiesība un uzdod jautājumus, piemēram, vai mašīnas un mājas arī aug? Bērniem būs jācenšas domāt par dažādām norisēm dabā, par lietu dabu un izteikt savu viedokli un idejas, kādēļ tā notiek. Tiem bērniem, kas vēroja cilvēku kustības, var piedāvāt tās atkārtot, lai pārējiem rastos priekšstats par to, ka arī cilvēka gaitai var būt ļoti dažādi veidi. Pēc sarunas bērnus var aicināt mainīties vietām, lai veiktu pretējās grupas uzdevumu, jo rezultāts noteikti būs ar atšķirībām – bērni var ievērot to, ko palaida garām pirmie uzdevuma veicēji.
2. Uzdevums: novērot dzīvo radību ārpus PII teritorijas. Bērniem tiek izdalīti palielināmie stikli, lai būtu vieglāk saskatīt kukaiņus. Kad kāds ir ieraudzīts, bērns tam sāk sekot (audzinātāja nosaka laiku, dodot kādu zīmi, kad tas ir beidzies) un vēlāk pastāsta, ko viņš darītu citādāk vai tāpat, ja arī būtu kukainis, kas dzīvo šajā PII teritorijā. Bērniem būs jāiejūtas sev jaunā lomā un jāiztēlojas, kā viņi rīkotos. Tiek attīstīta iztēle un, kamēr bērni seko kukainim, viņi ievēro daudz sīkākas lietas tuvējā apkārtnē, kuras parasti tik viegli nevar ieraudzīt. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1326530
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties