Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
11,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:406597
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.05.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1.uzdevums

1. Idealizēts elements – pretestība R (rezistors). Rezistors ir elements, kas maina strāvas stiprumu ķēdē. To raksturo elektriskā pretestība. Elektriskās pretestības mērvienības ir omi (Ω). Omam pretējais lielums ir sīmenss (S). Tas raksturo elektrisko vadītspēju. Vadītspēja ir 1 S tādam ķēdes posmam, kurās strāva ir 1 A, un tam pieliktais spriegums ir 1 V. => 1 Ω = 1 S-1 = 1 V/A. Rezistora vadītspēja ir atkarīga no tā materiāla īpašībām un ģeometriskiem izmēriem. Šos lielumus saista sakarība R = ρ*l/S, kur ρ ir materiāla īpatnēja pretestība.

Šī sakarība ir Oma likums strāvas un sprieguma amplitūdām. Likums ir spēkā arī strāvas un sprieguma momentānām vērtībām => i = ur / R
Rezistīvā elementa momentānais spriegums un strāva vienmēr mainās vienā fāzē, t.i., tie vienlaikus sasniedz savas minimālās un maksimālās vērtības.
Tā kā rezistīvajos elementos notiek neatgriezeniski elektriskās enerģijas zudumi (tā pārvēršas siltumā), maiņstrāvas ķēdēs rezistīviem elementiem piemītošo pretestību sauc par aktīvo pretestību.
2. Induktivitātes spoles ir ķēdes elementi, kas maina maiņstrāvas stiprumu ķēdē. Tos raksturo induktivitāte. Induktivitātes mērvienība ir Henrijs (H). Vienu henriju liela induktivitāte piemīt kontūram, kurā plūstot 1 A stiprai strāvai izveidojas tāds magnētiskais lauks, kā kontūra aptvertā magnētiskā plūsma ir 1 Wb, tātad 1H = 1 Wb/A.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1229004
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties