Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:362938
 
Vērtējums:
Publicēts: 04.03.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kā mazināt inflāciju ar fiskālās politikas instrumentiem

Pārdomas par inflācijas samazināšanu a fiskālās politikas instrumentiem ir svarīgs jautājums. Iespējamie veidi ir transfermaksājumi, kad tiek domāts, kā tērēt naudu. Valsts izdevumu plānošana sabiedrisko preču un pakalpojumu iegādei, izvērtējot kas ir un, kas nav nepieciešams. Nodokļu likmes, kuras var mainīt.
Transfermaksājumi. Spriežot par valsts budžetu, var pieņemt lēmumus par valsts budžetā un nodokļos saņemto līdzekļu izlietojumu subsīdijām, dotācijām, dažāiem pabalstiem, pensijām un citiem novirzieniem. Izplānojot šos maksājumus, ir iespējams plānot onflācijas attīstības virzienu.
Valsts izdevumu plānošana sabiedrisko preču un pakalpojumu iegādei. Šeit var pieslēgties ierobežojošās fiskālā politika, kuras uzdevums ir samazināt kopējo pieprasījumu ekonomikā, lai apkarotu inflāciju. Parasti šis veids ir vienreizējs, jo tas tiek pielāgots katram veidam individuāli.
Nodokļu likmes. Var tikt samazināti valsts budžeta izdevumi un palielināti nodokļi. Lai gan pie šī varianta valdība riskē, jo iedzīvotāji var būt neapmierināti ar nodokļu paaugstinājumu.
Vislabākais veids, kā apkarot inflāciju ar fiskālās politikas paņēmieniem, ir valsts izdevumu plānošana sabiedrisko preču un pakalpojumu iegādei. Cilvēki tiks nostādīti alternatīvās izvēles priekšā, bet tas viņiem kaitējumu nenodarīs.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1365117
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties