Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
12,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:880595
 
Vērtējums:
Publicēts: 29.10.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2016. - 2020. g.
Darba fragmentsAizvērt

2.5. Projekta nepieciešamības pamatojums un sasaiste ar pašvaldības attīstības programmu (maksimums 3000 rakstu zīmes ):
Jelgava ir reģionālas nozīmes attīstības centrs Zemgales plānošanas reģiona ģeogrāfiskajā centrā, līdz ar to Jelgava piedāvā ne tikai vietējas nozīmes pakalpojumus, bet arī pakalpojumus apkārtējām teritorijām. Jelgava atrodas arī dažādu nozaru institūcijas kā Zemgales Veselības centra, Jelgavas kultūras nams, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, u.c., kuras savus pakalpojumus piedāvā ne tikai Jelgavas un Jelgavas novada, bet arī apkārtējo novadu un Zemgales reģiona iedzīvotājiem un uzņēmējiem. Jelgavā ir plašas izglītības iespējas (ģimnāzija, arodskola, tehnikums, augstskolu filiāles), kuras izmanto bērni un jaunieši ne tikai no Zemgales, bet arī no visas Latvijas. Jelgavā regulāri tiek organizēti pasākumi, kas piesaista ne tikai pasākumu dalībniekus, bet arī interesentus un tūristus.
Pēc administratīvi teritoriālās reformas pabeigšanas un Jelgavas novada izveides Jelgava ir novada centrs (saskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumu), kuram ir jānodrošina novada iedzīvotājiem visi likumdošanā noteiktie pakalpojumi, tajā skaitā „rūpēties par dažādām izklaides iespējām”.
Pievilcīga kultūrvide ir nozīmīgs ikvienas teritorijas iedzīvotāju dzīves kvalitātes rādītājs un ilgtspējīgas attīstības resurss. Analizējot dažādu valstu ekonomiskās izaugsmes faktorus, tieši kultūra tiek atzīta par vienu no izšķirošajiem nosacījumiem teritorijas konkurētspējas veicināšanā, jo daudzveidīga kultūrvide sekmē iedzīvotāju radošo izaugsmi un jaunu zināšanu apguvi, tādējādi veicinot attīstību, nodarbinātību un ienākumus arī citās nozarēs. Attīstīta kultūrvide ir viens no faktoriem, kas motivē ekonomiski aktīvo sabiedrības daļu pārcelties uz pievilcīgu dzīves vidi, tādējādi kultūras mantojums un kvalitatīva kultūras infrastruktūra (t.sk. kultūras institūcijas un nepieciešamie materiāli tehniskie nosacījumi – ēkas, telpas, to tehniskais aprīkojums utt.) un kvalitatīvi kultūras pakalpojumi ilgtermiņā palielina valsts sociālekonomisko potenciālu. Investīcijas kultūras infrastruktūrā un produktos, kā arī to prasmīga izmantošana uzlabo attīstības centru pievilcību un veicina ilgtspējīgu attīstību.
Kultūras infrastruktūra un materiāli tehniskā bāze Latvija Lauksaimniecības universitātes 3. dienesta viesnīcas ēka ir novecojusi un estētiski nepievilcīga, tādējādi to ir nepieciešams pārbūvēt un izveidot jaunu izklaides un atpūtas vietu, jo iestāde nespēj konkurēt ar citām komerciāli veiksmīgām izklaides un brīvā laika pavadīšanas vietām (nakts klubi, lielveikali u.c.). Mūsdienu sabiedrības vajadzībām neatbilstošā kultūras infrastruktūra ir nerentabla apsaimniekotājiem un kavē kvalitatīvu un daudzveidīgu kultūras produktu un pakalpojumu attīstību un pieejamību.
Projekta mērķis un risinājumi saskan ar Jelgavas pilsētas attīstības programmā 2014.-2020.g. definētās 1.prioritātes „Aktīva un vispusīgi attīstīta sabiedrība” stratēģisko mērķi:
1.3. „Atpūtas un aktīvā dzīvesveida klāsta dažādošana”, un šī stratēģiskā mērķa sasniegšanai izvirzītajiem uzdevumiem.
Attīstības programmā ir izvirzīti sekojoši sasniedzamie mērķi, kas sasaucas ar projekta mērķi:
1.3.1. Sakārtota kultūras infrastruktūra;
1.3.2.Pastāvīgu sabiedrisko izklaižu pasākumu norišu attīstīšana;
1.3.3.Jauniešu brīvā laika pavadīšanas pilnveide, veidu dažādošana un pieejamības uzlabošana;
1.3.4. Attīstīt katra cilvēka garīgo un fizisko potenciālu. Projekta realizācija paredzētas arī Jelgavas pilsētas attīstības programmā ietilpstošajā investīciju plānā, kas apstiprināts 2014.gadā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −18,70 €
Materiālu komplekts Nr. 1374282
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties