Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:888794
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.07.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

“MiKOŠ” SIA valdes loceklis
______________________ O.ŠIBALOVS
Cēsīs 29.12.2004.

DARBA KĀRTĪBAS NOTEIKUMI
JAUNĀ REDAKCIJĀ (2004.)

1. Vispārīgie noteikumi
1.1. Darba kārtības noteikumi (turpmāk tekstā-Noteikumi) nosaka darba devēja un darbinieku savstarpējos pienākumus un atbildību, kā arī darba režīmu firmā.
1.2. Noteikumu mērķis – nostiprināt darba disciplīnu, racionālu darba laika izmantošanu; radīt drošus un veselībai nekaitīgus darba apstākļus.
1.3. Visiem firmas darbiniekiem, neatkarīgi no darba līguma termiņa, ir pienākums ievērot un izpildīt Noteikumus.
1.4. Par Noteikumu neievērošanu darbinieki var tikt disciplināri sodīti saskaņā ar DL 90.pantu.
1.5. Darba devējam ir tiesības rakstveidā grozīt vai papildināt Noteikumus.

2. Darbinieku pieņemšanas un atlaišanas kārtība
2.1. Pieņemšana darbā notiek, izdodot par to rīkojumu un noslēdzot rakstveida darba līgumu saskaņā ar DL prasībām.
2.2. Stājoties darbā, darbinieks uzrāda personu apliecinošu dokumentu un iesniedz algas nodokļa grāmatiņu. Pieņemot darbā, kur nepieciešamas īpašas zināšanas vai prasmes, darbiniekam jāuzrāda diploms vai cits dokuments par attiecīgo izglītību vai profesionālo sagatavotību.
2.3. Darba līgumu var lauzt DL noteiktajā kārtībā. Par darba tiesisko attiecību izbeigšanos tiek izdots rīkojums. DL 100. pantā paredzēto uzteikumu darbinieks nevar atsaukt bez darba devēja piekrišanas.
2.4. Atlaišanas dienā (pēdējā darba dienā) darba devējam jāizdara galīgais norēķins ar darbinieku un pēc darbinieka pieprasījuma jāizsniedz izziņa par darbu (atbilstoši DL 129.pantam).

3. Darba laika organizācija
3.1. Cēsu un Daugavpils iecirkņu veikalos darba laiks noteikts no plkst. 8:00 līdz 19:00, sestdienās un svētdienās no 9:00 līdz 16:00.
3.2. Cēsu un Daugavpils iecirkņu veikali parasti strādā arī svētku dienās no plkst. 9:00 līdz 14:00. vai līdz 16.00 atkarībā no situācijas.
3.3. Piecu dienu darba nedēļa un darba laiks no plkst.8:00 līdz 17:00 ar pusdienas pārtraukumu no 12:00 līdz 13:00 tiek noteikts sekojošiem darbiniekiem- valdes loceklis, galvenā grāmatvede, juriste - sekretāre, palīgstrādnieki, apkopēja vai citiem - ar atsevišķu rīkojumu vai punktu darba līgumā vai darba pienākumos.
3.4. Pirms svētku dienām darbiniekiem ar 5 dienu darba nedēļas ilgumu darbs saīsināms par vienu stundu.
3.5. Veikala darbiniekiem un sargiem noteikta summētā darba laika uzskaite, maiņu darba grafikus sastāda veikala vadītājs vai iecirkņa direktors. Maiņas ilgums var sakrist ar veikala dienas darba laiku, vai arī var būt īsāks.
3.6. Ja darbinieka dienas maiņas ilgums ir ilgāks par sešām stundām, darbiniekam ir tiesības uz pārtraukumu darbā. Pārtraukuma laiks nav noteikts, to darba gaitā nozīmē veikala vadītājs vai iecirkņa direktors un tas nedrīkst būt īsāks par 30 minūtēm un piešķirams ne vēlāk kā pēc četrām stundām no darba sākuma. Darbiniekiem ar summēto darba laika uzskaiti pārtraukums ieskaitāms darba laikā. Pārtraukuma laikā darbiniekam ir tiesības atstāt savu darba vietu.
3.7. Darbiniekiem ar summēto darba laika uzskaiti atpūtas laiku piešķir saskaņā ar maiņu darba grafiku. Par darbu svētku dienā darbiniekam piešķirama apmaksāta brīvdiena vai piemaksa 100 procentu apmērā no dienas algas likmes.
3.8. Par virsstundu darbu uzskatāms darbs, kurš konkrētajā kalnedārajā mēnesī pārsniedz noteikto darba stundu skaitu darba laikam ar 40 stundām nedēļā. Virsstundu darbs nedrīkst pārsniegt 144 stundas četru mēnešu periodā.

4. Darba samaksas izmaksa
4.1. Darba samaksu izmaksā iecirkņa kasieris skaidrā naudā vai pēc darbinieka iesnieguma pārskaita uz norādīto bankas kontu divas reizes mēnesī – 16. un 30. datumos.


Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1113150
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties