Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:406425
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Praktiskā darba laikā izmantotajā paraugā (vasaras kvieši) tika uzskaitītas 14 sugas, kas krustoja krustpunktus, un 12 sugas, kas nekrustoja, bet kā jau iepriekš tika minēts, tad aprēķinos izmanto tās sugas, kuras atrodas krustpunktos. Kolēģu planšetē uzskaitīta 21 augu suga.
Lielāko daļu augu skaita veidoja vasaras kvieši – 29, kas sastāda gandrīz pusi no kopējā sugu īpatņu daudzuma., kas atbilst 60. Pārējās sugas bija izvietojušās dažādi, viena suga tika uzskaitīta 6 reizes, bet cita tikai 1 reizi. Savukārt 12 sugas vispār neatradās kvadrāta tīkla krustpunktos. Šīs sugas netika uzskaitītas, jo atradās tālu no šiem krustpunktiem, bija pārāk mazas un nebija pārliecinoši saprotamas, kā tās izvietojušās. Arī kvadrātu tīkls varēja nedaudz nobīdīties no sākotnējā stāvokļa. No tā tiek secināts, ka metode nav pilnīga un tā neatspoguļo pilnīgi precīzas vērtības, tomēr mēs varam izvērtēt kāda ir bioloģiskā daudzveidība un salīdzināt to ar kolēģu rezultātiem. Arī izpratne par biodaudzveidību būs saprotamāka.
Iegūtais Šenona-Vīnera indekss H, norāda, ka mūsu planšetē augu sugu daudzveidība ir diezgan maza. Indeksa vērtība svārstās no 1,5–3,5. Mūsu gadījumā tas ir 1,93, pārsniedz sākuma robežu tikai par 0,43. Secinu, liela nozīme tam, ka gandrīz puse no augu sugām neatradās uz līniju krustpunktiem. Sugas atradās parauglaukumā, bet netika ņemtas vērā. Kolēģu planšetē sugu daudzveidība ir lielāka, vērtība sasniedz 2,44.
Maksimālās daudzveidības indekss Hmax vienāds ar 2,64, savukārt kolēģiem – 3,04. Mūsu gadījumā maksimālā daudzveidībā ir tikai nedaudz lielāka kā kolēģiem reālā uzskaitītā daudzveidība. Tātad mūsu planšetē daudzveidība ir nabadzīgāka kā kolēģiem, uz to norāda jau minētā sugu skaita atšķirība.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1115166
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties