Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:329919
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.05.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Būtiskas ekonomikas pārmaiņas notika 90.-tajos gados, kad ekonomika guva jaunu apzīmējumu – novatoriskā ekonomika. Pārmaiņas galvenokārt balstījās uz ideju – sagraut līdzšinējus ekonomiskus lēmumus, pakalpojumus, mainīt ražošanu, ieviest jaunas tehnoloģijas, mainīt dzīvi, lai viss nāktu par labu visai sabiedrībai. Tādēļ ekonomisti sāka balstīties uz jauniem lēmumiem, pētīja tirgus pieprasījumu, mēģināja noteikt, kas šajā laikā būtu visvairāk vajadzīgs cilvēkiem un visai sabiedrībai kopumā.
Tirgū parādījās daudz mazu un vidējo uzņēmumu, kuri spēlēja galveno lomu ekonomikas attīstībā, kaut arī sākumā visi jaunie uzņēmēji bija pakļauti lielam riskam, taču pateicoties uzņēmumu pieaugumam, samazinājās bezdarbnieku skaits. Ekonomikas un sabiedrības dinamika tika noteikta ne tikai balstoties uz zinātnēm un zinātnieku sasniegumiem, bet galvenokārt uz miljoniem cilvēku – strādnieku, kuri paši patstāvīgi spēja pieņemt svarīgus risinājumus, lēmumus, kas pozitīvi ietekmētu ekonomikas attīstību.
Korporācijas arī mainīja savu darbības veidu, tagad to galvenais mērķis bija maksimizēt akcionāru ienākumus. To varēja panākt, izmantojot jaunas tehnoloģijas, zināšanas. Galvenie attīstības stimulatori, protams, bija strādnieki, darbinieki, piemēram, menedžmenti, īsāk sakot, cilvēki, ar jaunām zināšanām, dzīves pieredzi, praksi, ar jauno skatu uz dzīvi, kas raugās nākotnē ar lielu cerību un pārliecību gūt peļņu. Arī darbā tika mainīta vērtību orientācija, sāka uzskatīt, ka, ja ir zināšanas, kapitālu var viegli dabūt, tas, protams, ir svarīgs, bet tikai sekundārs, tādēļ ražošana tika raksturota kā vidēja vai zema tehnoloģija, tas nozīmē – salīdzinoši nelieli kapitāla ieguldījumi uz katru darba vietu, bet tas savukārt deva iespēju uzņēmējiem gūt papildus peļņu.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1157014
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties