Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:219497
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.09.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Kodi, faktiski sistēma, kurā zīmes ir organizētas. Šīs sistēmas tiek pārvaldītas ar lomām, kuras ir pastāv līdzās visām atmiņām par komunikāciju, izmantojot to kodus. Tas nozīmē, ka mācība par kodiem bieži uzsver komunikācijas sociālās dimensijas.
Nozīmes kodi: pamata pazīmes- to vienības ir skaitāmas, citreiz var būt viena vienība, pēc kuras notiek selekcija.
Visi kodi nodod nozīmi- viņu vienības ir zīmes, kuras tiek nosūtītas, dažādās nozīmēs, kaut kam citam, ne pašam. Visi kodi ir atkarīgi no saskaņas starp viņu sūtītājiem un starp daļu kulturālo pamatu.
Kodi un kultūra ir savstarpēji saistīti, dinamiski. Visi kodi izpilda atpazīstamu sociālo vai komunikatīvo funkciju. Visi kodi tiek trasmitēti tiem atbilstošos medijos un komunikācijas kanālos.
Analogie un digitālie(ciparu) kodi: ir divu tipu paraugi.
Digitālie kodi ir tie, kuru vienības ir skaidri atdalītas. Tos ir vieglāk saprast, tāpēc to vienības ir vieglāk ievērojamas.
Analogie kodi ir tie, ka darbojas ilgstoši. prezentēšanas kodi: kodi nav tikai sistēma, kas palīdz organizēt un saprast doto, tie pilda arī komunikatīvās un sociālās funkcijas.
Viens veids lai sadalītu kategorijās šīs funkcijas ir saskatīt atšķirības starp prezentējošiem un reprezentējošiem kodiem.
Reprezentējošos kodus lieto, lai uzrādītu tekstu, tas ir ziņojums ar patstāvīgu eksistenci. Teksts ir nodalīts no paša un kodētāja. Teksts ir pieņem no ikonām un simboliskām zīmēm.
Prezentējošie kodi ir indeksāli, viņi nevar būt daļa no kaut kā, no sevis vai kodētāja.
Neverbālā komunikācija- pastiprina verbālo, piemēram balss tembrs, mīmika… šie kodi var dot tikai ziņas par pašreizējo brīdi.
Prezentējošie kodi, kad saskaras ar komunikāciju ”aci pret aci” tiem ir divas funkcijas- pirmā ir novadīt “zīmjpilno” informāciju. Tā ir informācija par runātāju, par viņa stāvokli, caur kuru klausītājs saskata viņa identitāti, emocijas, sociālo pozīciju… otrā- interakcijas pārzināšana.
Kodi tiek izmantoti, lai saskatītu attiecību veidu, kādu koda sūtītājs vēlas ar citiem.
Līdzdalības vecināšana- cilvēka ķermenis ir prezentējošo kodu pārveidotājs, izmantotājs.
Ārglijs(Argly1972) piedāvā 10 kodu veidus un kādu nozīmi tie izrāda. Ķermeņa kontakts- kam un kur mēs pieskaramies var liecināt svarīgu ziņojumu par attiecībām.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties