Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:690708
 
Vērtējums:
Publicēts: 18.12.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt


Ievads.

Mērķis – vēlos iepazīties ar, Zigurda Irbes, biogrāfiju un iegūldījumu Latvijas Universitātes sporta atīstībā. Viņa personīgiem sasniegumiem sportā un skolotāja darbību. Izstrādāt tā šo darbu, lai tas palīdzētu LU sporta grāmatas izveidē. Kā arī izmantot šo materiālu savu zināšanu padziļināšanai par Latvijas Universitātes sporta atīstību.

Uzdevumi – 1) apkopošu un iepazīšos ar Zigurda Irbes biogrāfiju,
2) sazināšos ar pašu sportistu un veikšu interviju,
3) sastādīšu intervijas jautājumus,
4) ar materiālu palīdzību nostiprināšu un padziļināšu savas zināšanas par sporta atīstību LU.
Zigurds Irbe
(1936. g. 24. I)


Zigurds piedzima tālajā Latgales nostūrī, Abrenes apriņķī. Tēvs bija virsnieks Linavas pagasta robežssargu kordonā, kur pildīja priekšnieka pienākumus. Tēvs bija arī labs slēpotājs un izcīnīja godalgas dažāda mēroga sacensībās. Pēc Latvijas okupācijas 1940. gada vasarā ģimene tika pārcelta uz dzīvi Gulbenes tuvumā. Un tādēļ skolas gaitas Zigurds uzsāka Gulbenē, kas atradās 7 km no vectēva mājām kurās dzīvoja.
1957. gadā Irbi iesauca padomju armijā un bija jādodas uz Baltkrieviju. Par laimi, nācās kopā dienēt ar daudziem Latvijā pazīstamiem sportistiem. Dienesta laikā Zigurds aktīvi piedalījās sacensībās un guva anākumus krosā, slēpošanā, šaušanā. Piedalījās sacensībās vēl neredzētā sporta veidā – biatlonā un 1959. gadā izcīnīja otro vietu Baltkrievijas meistarsacīkstēs, izpildot PSRS sporta meistara normu.
1960. gadā Irbe demobilizējās, atgriezās Latvijā un iestājās Latvijas Valsts Fiziskās kultūras institūtā, kuru absolvēja 1964. gadā. Ar 1961. gadu Irbe sāka piedalīties soļošanas sacensībās Latvijā. Sākot ar 1964. gadu, Irbe beidzot sāka gūt panākumus arī republikas meistarsacīkstēs.
Par ilgadīgiem augstas klases rezūltātiem Z. Irbem piešķīra PSRS sporta meistaraGoda nosaukumu. Kaut arī republikā šādas prasības izpildīja vairāki soļotāji, tomēr šādu nosaukumu saņēma tikai Irbe.
Tomēr savu sporta gaitu lielākos panākumus guva mūža otrajā pusē, startējot veterānu sacensībās. Atgūstot Latvijas neatkarību, sportistiem radās iespēja paraudzīties, kas notiek aiz „dzelzs priekškara”. Pedaloties spartikaiādēsa guva uzvaras savā vecuma grupā


Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1187311
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties