Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:562770
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.06.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Lai atvieglotu uztveri, salīdzināsim HTML ar daudziem droši vien ierasto MS Word. Kas tad ir "mājaslapa"? Ļoti vienkāršojot, tas ir noformēts materiāls, kas ievietots internetā. MS Word-ā elementus (piemēram, virsrakstu, rindkopu, tabulu, šriftu) noformēt (piemēram, nocentrēt, pasvītrot) mācētu droši vien jau katrs - atliek tikai nospiest attiecīgo podziņu. Taču ievērosim, ka interneta "mājaslapas" jau neatveras MS Word-ā, bet gan interneta pārlūkprogrammā, piemēram, Internet Explorer. Kā lai pārlūkprogrammai pasaka kādi elementi tiek lietoti un kā tie noformēti? HTML valodā to dara ar tagu palīdzību. Tagu raksturo šādi norobežojošie elementi: <>. Piemēram, lai pateiktu, ka attēlojamais teksts jāuztver kā rindkopa (paragraph), lieto rindkopas tagu:

, t.i., starp norobežojošajiem elementiem iesprauž attēlojamā elementa (virsraksta - "h1", rindkopas - "p", tabulas - "table" u.c.) apzīmējumus, piemēram:

Es pašlaik mācos HTML!


Interneta pārlūkprogrammā šāds kods tiktu attēlots kā sekojoša rindkopa:
Es pašlaik mācos HTML!
Vēl ievērosim, ka mums arī bija jāpasaka, kur rindkopa beidzas. To izdara ar noslēdzošo tagu (

), kurš no atverošā, jeb rindkopu iesākošā (

) atšķiras tikai ar slīpsvītru pirms attēlojamā elementa apzīmējuma! Šādi noslēdzošie tagi jālieto gandrīz visiem HTML tagiem. Un vēl - katram atverošajam tagam pienākas savs noslēdzošais tags! Piemēram, nedrīkst noslēgt vairākas rindkopas ar vienu noslēdzošo tagu.
Lai elementus noformētu, tiem var piešķirt vienu vai vairākas īpašības jeb atribūtus (attributes). Atribūtus raksta konkrētajā atverošajā tagā uzreiz aiz elementa un starp tiem nekādas atdalošas pieturzīmes nelieto, piemēram,

. Šajā gadījumā mēs izveidojām tabulu ("table") un tai piešķīrām atribūtu jeb īpašību - nodefinējām tās novietojumu ("align"), kam piešķīrām vērtību "nocentrēta" ("center"). Ievērosim, ka definējot atribūta vērtību, lietojama "=" zīme un vērtība liekama pēdiņās!…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.