Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:405730
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.02.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ļoti nozīmīgs tehniskais kods ir arī kameras montāža. Montējot, jāievēro daži svarīgi principi: Nedrīkst montēt kadru, ja kamera kustas; kadram jāturpinās vismaz 3 sekundes pēc runāšanas beigām; ja kadrā ir redzams teksts – to vajag turēt ilgāk. Izmantojot vidlasi, video jābūt par 10 sekundēm garākam par paredzēto tekstu. Savukārt veidojot korespondenci, jāsāk filmēt 2 sekundes pirms sāk runāt korespondents un 3-4 sekundes jāatvēl pēc pēdējiem vārdiem. Jāatceras arī, ka nevajadzētu montēt kopā divus kadrus, kuros objekts ir vienādā izmērā, jo tas rada kustības lēciena sajūtu, kas var padarīt skatītāju apjukušu.

Izmantojot gaismas, ir svarīgi atcerēties, ka tās var mainīt varoņa attēlojumu līdz nepazīšanai. Noliekot gaismas zem sejas, persona izskatīsies drūmāka un baisāka, taču izmantojot pārāk gaišas gaismas (over-exposure), varonis iegūs spocīgu tēlu. Intervijās un dokumentālos raidījumos vislabāk izmantot neitrālas gaismas, kas dod vienmērīgu sejas kontūru un kontrastus.

Domājot par tehniskajiem kodiem, ir ļoti nozīmīgi pieminēt arī sakņas ietekmi uz kustīgu attēlu. Spriedzes filmās skaņa tiek izmantota, lai radītu uztraukuma un baiļu sajūtu, savukārt dokumentālos raidījumos skaņa var palīdzēt radīt intrigu vai arī, profesionāli izmantojot dabas skaņas, radīt realitātes sajūtu. Vienmēr svarīgi atcerēties, ka fona skaņai vajag būt klusākai nekā runātajam tekstam. Vislabāk, ka skatītājs pat apzināti nedzird skaņu, taču tās ietekme rada emocionālu reakciju šā vai tā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties