Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
3,99
Ietaupījums:
0,60 (15%)
Cena ar atlaidi*:
3,39
Pirkt
Identifikators:467874
Vērtējums:
Publicēts: 15.01.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Trauki un rīki no dažādiem materiāliem    4
1.1.  Metāliskie trauki    4
1.1.1.  Alumīnija trauki    5
1.1.2.  Čuguna trauki    6
1.1.3.  Emaljētie trauki    8
1.1.4.  Hromētie trauki    10
1.1.5.  Nerūsējošā tērauda trauki    10
1.1.6.  Melhiora trauki    11
1.1.7.  Sudraba    12
1.1.8.  Vara    13
1.2.  Keramiskie trauki    14
1.2.1.  Māla trauki    14
1.2.2.  Fajansa trauki    15
1.2.3.  Porcelāna trauki    16
1.3.  Stikla trauki un kristāla trauki    17
1.4.  Koka trauki    21
1.5.  Plastmasas trauki    22
2.  Galda piederumi    22
3.  Trauku mazgājamās mašīnas    23
  Secinājumi    26
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Katram virtuves traukam un piederumam ir savs īpašs tīrīšanas un kopšanas veids, taču pirms lietošanas visi jaunie trauki ir jānoskalo vai jānomazgā, vai pat jānovāra tajā ūdens. Ir trauki, kurus nedrīkst stipri berzt, lai nesabojātu to virskārtu, taču ir trauki, kurus bez beršanas nevar iztīrīt. Ne visus traukus drīkst likt trauku mazgājamā mašīnā, jo temperatūras maiņa var tos sabojāt.
Visekoloģiskākie trauki (no darbā apskatītajiem) ir koka trauki, jo tie visdraudzīgākie videi (t.i. pēc ekspluatācijas beigām tie visātrāk sadalās vidē), taču visveselīgāk ir gatavot nerūsējošā tērauda traukos, jo nepareizi koptos koka traukos var rasties plaisas, kuros var uzkrāties ēdiena paliekas un trauks var sabojāties, savukārt nerūsējošā tērauda nekādi nevar rasties plaisas un tie nav veselībai kaitīgi.
Visdraudzīgākais veids kā notīrīt „iesēdušos” netīrumus ir tīrīt traukus ar sodas ūdeni, taču ne visus traukus drīkst mazgāt ar sodu.
Vislabākie galda piederumi ir no sudraba vai nerūsējošā tērauda, jo tos ir visvieglāk tīrīt, kopt un uzglabāt.
Trauku mazgājamās mašīnas ir apbrīnojamas iekārtas, jo tās ietaupa gan laiku, gan naudu. Trauku mazgājamām mašīnām ir vairāki cikli. Pareiza trauku izvietošana trauku mazgājamā mašīnā, nozīmē labāku rezultātu, t.i. tīrākus traukus un ilgāku trauku mūžu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,09 €
Materiālu komplekts Nr. 1328463
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Virtuves trauku un piederumu tīrīšana un kopšana”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/467874

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties