Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:877225
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.10.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Sadarbība sociālajā politikā.
Pirmie pirmsākumi sadarbībai sociālajā politikā bija līgumā par Eiropas Ogļu un tērauda kopienas dibināšanu un līgumā par Eiropas Ekonomiskās kopienas dibināšanu, kurā 48.,49.,50., un 51.pantā runā par strādnieku brīvu pārvietošanos darba vietā, kā arī jauno strādnieku apmaiņu un citiem. Kā vēl viens no pirmsākuma līgumiem jāmin Romas līgums, kurš arī noteica lielu lomu sociālās politikas koordinācijai – dzimumu vienlīdzīgu samaksu par darbu, darbu ESF.
Līdz pirmās "Sociālās darbības programmas" (1974.) pieņemšanai Eiropas sociālā politika aprobežojās ar Eiropas sociālā fonda (ESF) aktivitātēm un pasākumiem, kas saistīti ar viesstrādnieku sociālo garantiju no¬drošināšanu. Sākot ar 70. gadu vidu, vislielākā uzmanība tika pievērsta pasāku¬mu programmām, to skaitā darba vietu drošības un aizsardzības jomā (veselības aizsardzības politika), iespēju vienlīdzības veicināšanai (Savienības pil¬sonība) vai nelabvēlīgo grupu iesaistīšanai darba dzīvē. Uz specifiskiem tiesis¬kajiem pamatiem varēja atsaukties tikai nedaudzas aktivitātes.
Sociālā politika jau bija iestrādāta līgumos kopš EK sākuma, taču ilgu laiku tai netika pievērsta ne uzmanība, ne līdzekļi, taču, kad tika nolemts pabeigt iekšējo tirgu sociālā politika ieguva nepieciešamo uzmanību.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties