Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:904561
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Šīs savienības mērķis ir uzturēt cenu stabilitāti, nemainīgu valūtu kursu noteikšana starp ES dalībvalstu valūtām līdz 1999.gadam, kā arī kopējās valūtas eiro ieviešana. Šos mērķus cer sasniegt ar šādiem instrumentiem: kopējas monetārās molitikas attīstīšana, ekonomisko politiku cieša koordinācija starp valstīm, kā arī Eiropas Centrālo banku sistēmas izveidošana. EMS mēģina sekmēt stabilu ekonomikas izaugsmi un zemu inflāciju.
1999.gadā 1.janvārī saskaņā ar Māstrihtas līgumu starp EMS dalībvalstīm bija noteikts viens vienots, nemainīgs valūtas kurss. EMS tika izveidota ar tādu domu, ka vienota monetāra sistēma Eiropā radīs finanšu zonu, kas savukārt būs par vienu no galvenajiem instrumentiem Eiropas Savienības rokās. Taču kā pirmsākumu pārejai uz vienotu ekonomiku var uzskatīt 1951. gadu ar Parīzes līgumu. Bet 70to gadu beigās viss process var teikt, ka iesprtrēga, un kā iemesli tam tiek minēti Brentonvudas sabrukums, Vernera sistēmas nepieņemšana valstu negatavības integrācijai dēļ, kā arī 1972.gadā notikusī naftas krīze, kad cenas strauji kāpa.
Ž. Delora projekts 1985.gadā deva lielu grūdienu integrācijai, uzskatot, ka tā ir jāpaceļ daudz augstākā līmenī, un pateicoties šim projektam 1986.gadā tika izveidota VEA.
Ekspertu grupa ar nacionālo emisiju banku vadītāju piedalīšanos izveidoja un iesniedza ziņojumu par to, ka notiks pārēja uz trīspakāpju sistēmu. Tas nozīmēja, ka viss EMS process notiks pa pakāpēm. Katrai pakāpei ir savas prasības.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1128930
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties