Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:949397
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.01.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1.Vides aizsardzības principi ES un Latvijā.
Starptautiskos vides tiesību principus var iedalīt: 1.Vispārējos tiesību principos, kas cieši saistīti ar vides aizsardzību; 2.Starptautiskajosvides tiesību principos, kas atspoguļoti līgumos, starptautisko organizāciju saistošajos aktos, valstu praksē un soft law avotos . Pie vispārējiem starptautiskajiem principiem attiecas: Labu kaimiņattiecību princips-saskaņa ar šo principu, valstij savas tiesības ir jāīsteno tā, lai neapgrūtinātu savas tiesības realizēt arī citām valstīm (valstīm ir jāinformē viena otru par plānotiem pasākumiem, kā arī jāsadarbojas, risinot pārrobežu vides problēmas); Valstu pienākums aizsargāt vidi-šīs princips ietver pienākumu aizsargāt cilvēka izdzīvošanai nepieciešamos dabas resursus, ko var sniegt tikai starptautiskā līmenī.
Starptautisko vides tiesību principi:*Ilgtspējīgas attīstības princips-attīstība kas ievēro esošas paaudzes vajadzības, neatņemot iespēju arī nākamajām paaudzēm apmierināt viņu vajadzības (principu veidojošie elementi:1)starppaaudžu vienlīdzība;2)starpnāciju vienlīdzība;3)vides apsvērumu integrēšana citos politiskos sektoros;4)ilgtspējīgo dabas resursu izmantošana). *Piesardzības princips- ja ir pamatotas aizdomas, ja kādas darbības (vielas) var izraisīt būtisku vides kaitējumu vai radīt neatgriezeniskas sekas, pilnīgas zinātniskās informācijas trūkums nevar būt par iemeslu, lai atteiktos veikt šādu draudu novēršanas vai samazināšanas pasākumus (piemērojot piesardzības principu, pasākumiem jābūt proporcionāliem, attiecībā pret vēlamo aizsardzības līmeni,nediskriminējošiem,salīdzināmiem,jānovērtē,ko iegūst vai zaudē rīkojoties un nerīkojoties. Izvērtējumam jāietver gan ekonomiskais, gan neekonomiskais aspekti). *Preventīvas darbības princips-vides politikā jāvadās no apsvēruma ka daudz vieglāk ir nepieļaut vides kaitējumu, nekā vēlāk mēģināt to likvidēt. *Cēloņa princips-videi nodarīts kaitējums jālabo, pirmām kārtām novēršot tā cēloņi. *Princips „piesārņotājs maksā”-vides stāvokļa pasliktināšanās ,kaitējuma un vides sakopšanas izmaksas veic tā persona, kuras darbības rezultātā piesārņojums radies.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,70 €
Materiālu komplekts Nr. 1116748
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties