Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:216746
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
Vides aizsardzība Kokneses apkaimē    4
1.1  Aizsargājamie objekti    4
1.2  Virszemes ūdensteces un ūdenstilpnes    5
1.3  Meži un purvi    6
1.4  Infrastruktūra    6
Piesārņotās teritorijas un saimnieciskās darbības ietekme uz vidi Koknesē    7
Vides pārskats mājsaimniecībai    8
Mājsaimniecības uzlabošana    10
  Literatūras saraksts    11
Darba fragmentsAizvērt

Ievads

Kokneses pagasts atrodas Daugavas labajā krastā, Latvijas Republikas vidusdaļā, Aizkraukles rajona ziemeļaustrumu daļā. Attālums no Rigas – 100 km, no Aizkraukles – 15 km, no Madonas – 60 km, no Jēkabpils - 41 km. Kokneses pagasts robežojas ar Aizkraukles, Seces, Iršu, Bebru, Sērenes, Klintaines pagastiem (Aizkraukles rajons) un Krapes pagastu (Ogres rajons). Pagasta dienviddaļas fiziski ģeografiskā robeža ir Daugavas upe, austrumdaļa.
Pagasta kopējā platība ir 17063 ha (VZD dati), iedzivotāju skaits uz 2005. gada 1. janvāri-4341 cilvēki (CSP dati) un vidējais iedzivotāju blīvums - 25,6 iedz/km2. Kokneses pagasta administratīvais centrs ir Kokneses lielciems, kurā atrodas pagasta padome, vidusskola, pasta nodaļa, vairāki veikali. Koknesei ir raksturiga kompakta individualo maju apbuve un kompakts daudzdzivokļu māju kvartālu rajons. Kokneses lielciema platiba ir 5,7 km2. Pārējas lielākās apdzivotās vietas ir Bormaņi (306 iedz.) Kalnakrogs (89 iedz.), vairāki mazciemi un skrajciemi. No 4341 Kokneses pagasta
iedzīvotājiem 1095 ir līdz darbaspējīgam vecumam, 2323 – darbaspējīga vecuma, t.sk. 184 reģistrētie bezdarbnieki, 923 ir darbaspējas vecumu parsnieguši iedzivotaji. 1708 mājsaimniecībās (ģimenēs) vidējais dzīvojošo iedzīvotāju skaits ir 3 cilvēki.

1 Vides aizsardzība Kokneses apkaimē
1.1 Aizsargājamie objekti

Dendroloģiskie stādījumi.

• Kokneses parks – dabas piemineklis - Kokneses parkā (platība 15 ha) aug 29 vietējās un 36 introducētās koku un krūmu sugas. Lai izvērtētu turpmāko Kokneses parka uzturēšanu, nepieciešams izstrādāt Kokneses parka renovācijas projektu, kurā tiktu risināti turpmākie parka esošo reto koku sugu uzturēšanas pasākumi, tiem labvēlīgas vides izveidošana, piegulošas teritorijas izmantošana, teritorijas labiekārtošanas pasākumi. Par Kokneses parka apsaimniekošanu ir atbildīgi divi likumīgie valdītāji – Latvijas valsts meži un Kokneses pagasta padome. Parkā kadru gadu tiek organizētas talkas, kurās piedalās skolēni un Kokneses iedzīvotāji, šādā veidā parks tiek uzkopts un iztīrīts no nevajadzīgajiem krūmiem vecajiem kokiem utt.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties