Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:570423
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.06.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Runājot par to, kurš tad vērtē vides kvalitāti aktivitāšu centros (ārpus pirmsskolas), nav īsti skaidrības, jo, piemēram, Izglītības kvalitātes valsts dienesta kompetencē šādu pienākumu nav (Izglītības kvalitātes valsts dienests, 2010). Pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja ir atbildīga par iestādes darbību un tās rezultātiem, par nepārtraukta un kvalitatīva izglītības procesa nodrošinājumu, savukārt vieni no vadītājas vietnieces pienākumiem ir nodrošināt kvalitatīvu izglītošanas un audzināšanas procesa organizāciju un norisi iestādē, kā arī pārbaudīt iestādes pedagoģisko darbinieku darbu, pirmsskolas izglītības programmas īstenošanas rezultātus - darba kvalitāti (1.un 2.pielikums). Lai gan pirmsskolas skolotāja amata aprakstā nav minēts tāds pienākums kā kvalitatīvas vides nodrošināšana aktivitāšu centros, pēc manām domām, tieši skolotāja ir tā, kurai šis pienākums ir jāveic pastāvīgi (3.pielikums) un savukārt vadītājas vietniece regulāri pārbauda, vai šie centri ir atbilstoši vecumposmam. Tas nozīmē ne tikai kvalitatīvas vides izveidi reizi gadā (piemēram, gada sākumā), bet gan regulāru vides kvalitātes vērtēšanu un materiālās bāzes pilnveidošanu.
Mans ieteikums būtu to darīt vismaz reizi ceturksnī, mainot materiālo bāzi atbilstoši gadalaikam, vai pat biežāk – atbilstoši mēneša vai nedēļas tēmai. Galvenais, lai bērni nezaudētu interesi darboties dabas centrā. Kā arī, lai saglabātu vides kvalitāti dabas un arī citos aktivitāšu centros, ieteicams:
• veidot strukturētu atpūtas un darba zonu;
• veidot bērnam izziņas interesi rosinošu – iekārtotu vidi;
• radīt atbilstošus apstākļus bērna motivētai, mērķtiecīgai darbībai.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1323811
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties