Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:261054
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.07.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Termins "akciju tirgus" apzīmē mehānismu, kas ļauj notikt darījumiem ar uzņēmumu akcijām un citiem vērtspapīriem kā arī atvasinātajiem vērtspapīriem. Obligācijas parasti tirgo darījumos ārpus finansu institūcijām obligāciju tirgū. Patēriņa preces tiek tirgotas patēriņa preču tirgū un vērtspapīru atvasinājumi tiek tirgoti dažādos tirgos, taču, līdzīgi obligācijām, tie ir darījumi ārpus finansu institūcijām. Vispasaules obligāciju tirgus izmērs ir apmēram 45 triljonu dolāru un pasaules akciju tirgus lielums ir apmēram uz pusi mazāks. Pasaules atvasināto vērtspapīru tirgus tiek lēsts uz apmēram 300 triljonu dolāru.
Lielāko ASV banku daļa tiek lēsta uz apmēram 100 triljonu dolāru. Ir jāpiemin, ka atvasināto vērtspapīru tirgus vērtība ir tīri spekulatīva un tādēļ to nevar tieši salīdzināt ar akciju vai citiem tirgiem, kuros var tieši noteikt notikušo darījumu vērtību.
Akcijas tiek kotētas un tirgotas biržas, kuras ir organizācijas, kuras nodarbojas ar akciju pircēju un pārdevēju savešanu kopā. Latvijas birža ir OMX Rīga.
Akciju tirgus dalībnieki var būt sākot no individuāliem akciju investoriem un beidzot ar lieliem fondu tirgotāju organizācijām.
Akciju tirgus var risināties fiziskās biržās, kur visi darījumi notiek uz biržā - piemērs ir ASV biržas, kas ir pazīstamas ar saviem brokeriem, kuriem bez zināšanām finansēs ir nepieciešamas skaļas balsis un roku žestu valodas apgūšana. Cits biržu veids ir virtuālas biržas - tās ir datortīklu nodrošinātas finansu darbības, kuros tirdzniecība notiek izmantojot datoru termināļus.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties