Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:556675
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.11.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Vērtspapīru tirgus attīstības perspektīvas Baltijā
Latvijas vērtspapīru tirgus attīstības perspektīvas
Veidojot Latvijas vērtspapīru tirgus attīstības stratēģiju, vajadzētu abstrahēties no infrastruktūras īpašnieku biznesa interesēm un palūkoties uz procesiem un norisēm vērtspapīru tirgū no valsts finanšu sistēmas viedokļa. Faktiski vērtspapīru tirgus integrācijai nevajadzētu būt pašmērķim. Par Latvijas vērtspapīru tirgus stratēģiskās attīstības mērķi būtu jāizvirza efektīva vērtspapīru tirgus darbība, ļaujot emitentiem piesaistīt kapitālu un investoriem ieguldīt brīvos līdzekļus. Būtu jāvērtē, vai integrācija ir instruments, ar kura palīdzību iespējams panākt efektīvu vērtspapīru tirgus funkcionalitāti.
Analizējot procesus Eiropas un pasaules vērtspapīru tirgos, jāsecina, ka iespējamie Latvijas vērtspapīru tirgus attīstības modeļi ir:
Analizējot procesus Eiropas un pasaules vērtspapīru tirgos, jāsecina, ka iespējamie Latvijas vērtspapīru tirgus attīstības modeļi ir:
1.pievienošanās kādai no eksistējošām vērtspapīru tirdzniecības un norēķinu aliansēm Eiropā (piem. Euronext, Euroclear, Norex, OMHEX). Šis vērtspapīru tirgus attīstības modelis šobrīd tiek īstenots Latvijā, integrējot Latvijas vērtspapīru tirgu „OMHEX” aliansē, kura sastāv no Zviedrijas, Somijas, Igaunijas un Latvijas fondu biržām, kā arī Somijas, Igaunijas un Latvijas centrālajiem vērtspapīru depozitārijiem. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties