Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:920725
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

1919. gada 28. jūnijā Versaļas pilī tika no­slēgts miera līgums. Bija pagājuši tieši pieci gadi, kopš serbu studenta šāvieni bija sākums lielai un asiņainai traģēdijai - Pirmajam pasaules karam. Versaļā bija risinājušies sva­rīgi Lielās franču revolūcijas notikumi, kas pielika punktu monarhijai Francijā. Vietā, kur kādreiz tika proklamēta Vāci­jas impērija, tās mantiniekiem bija jāparaksta, pēc vāciešu domām, pazemojošs miera līgums. Versaļā pasludinātā Vācijas impē­rija nepastāvēja pat piecdesmit gadus. Arī Versaļā noslēgtais miera līgums ilgi gaidītās drošības vietā neradīja priekšnoteikumus ilgstošai politiskai stabilitātei.
Pirms miera līguma parakstīšanas, ilgu laiku bija noritējušas konsultācijas starp uzvarētājām lielvalstīm. ASV un Anglija bija ar mieru ievērot arī Vācijas intereses, bet Francijas prem­jerministrs Klemanso nostājās pret Vāciju. Izstrādājot miera līgumu, tika ievēroti galvenokārt Klemanso priekšlikumi. Vācijai bija jāšķiras ne tikai no aizjūras kolo­nijām, bet arī no teritorijām pašā Vācijā. Noslēdzot Versaļas miera līgumu, Vācija zaudēja apmēram astoto daļu no savas teritorijas, turklāt robežas Vācijai bija noteiktas loti neizde­vīgi. Jaundibinātā Polijas valsts ieguva izeju uz Baltijas jūru, atņemot Vācijai Dancigas (Gdaņskas) ostu un prāvu teritoriju, kas atšķēla Austrumprūsijas apgabalu no pārējās Vācijas. Polija ieguva teritorijas, kurās dzīvoja daudz vāciešu.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1116209
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties